Bibliaismereti verseny 2019

Időpont: 

2019. március 1. péntek - 2019. március 2. szombat

XXV. SDG BIBLIAISMERETI VERSENY

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom az idei tanévben is megrendezi Bibliaismereti versenyét a kárpát-medencei református középiskolákban tanuló diákok számára. A versenyre 2019. március 1–2. között kerül sor Mezőtúron, a Mezőtúri Református Kollégiumban.

A versenyre háromfős csapatok jelentkezését várjuk, egy iskolából legfeljebb két csapat jelentkezhet. Az idei versenyünk is kétnapos lesz, az alább található programterv szerint, a korábbiaktól eltérően már pénteken kora délután megkezdjük a versenyzést.

Jelentkezés: 2019. február 15-én éjfélig az sdg.org.hu honlapon erre kialakított felületen.

Sikerült újabb férőhelyeket foglalnunk Mezőtúron, így remélhetőleg mindnekinek tudjuk biztosítani a szállást a verseny alatt.

 

Versenykiírás

A versenyre a kárpát-medencei református (vagy egyéb felekezeti) gimnázium református hittanoktatásban részesülő gimnazistáit várjuk. Tehát 9–13. osztályos, egy intézménybe járó diákok jelentkezését várjuk egy csapatban akár többféle évfolyam diákja is szerepelhet. A kreatív verseny pénteken zajlik, míg az írásbeli teszt szombat délelőtt. A két versenyrészt, ahogyan a korábbi években is, külön értékeljük, de a verseny anyaga között nincs különbség a két versenyrészben. Ebből az osztottságból kifolyólag kérjük, hogy minden csapatnál külön jelezzék a jelentkezésnél, hogy mindkét versenyrészen részt kívánnak-e venni. Mindenkit arra bíztatunk, hogy a verseny egészén vegyen részt, de természetesen járható út az is, hogy csak egyik vagy másik felén vesz részt egy csapat.

Ezúttal a Jelenések könyve a verseny anyaga. A kiírt könyvekből a revideált újfordítású Biblia (RUF2014) alapján készüljenek fel.

Az írásbeli teszt anyaga ezúttal nem csupán a bibliai szöveg ismerete, hanem a Kálvin Kiadó által megjelentetett Jubileumi kommentárban a megadott bibliai könyvekhez tartozó bevezető részek is a verseny anyagát képezik. Ide kattintva letölthető a kijelölt kötelező szakasz. (A könyv fejezeteihez tartozó további részt a kommentárból ajánljuk a diákoknak a felkészülés során, de ebből a részből már nem teszünk fel külön kérdéseket).

Ezenkívül 10 kötelezően megtanulandó igeverset/igeszakasz is a verseny anyagát képezi idén, ezek a következőek (szintén a revideált újfordítású Biblia (RUF2014) alapján):

1Móz 2,7; Dán 7,13-14; Mt 24,35-36; Lk 21,27-28; Jn 11,25-26; 1Kor 2,9; Fil 2,6-11; 2Pt 3,10-13; Jel 1,4b-6; Jel 22,3-5.

A péntek délutáni kreatív verseny ezúttal is egyfajta kalandverseny lesz, ahol a csapatoknak teremről teremre kell megoldaniuk a kiadott feladatokat. A diákok tavalyi visszajelzése és értékelése alapján a kalandverseny sokkal nagyobb élményt jelentett számukra, mint a tesztes. Ezért bátorítunk minden csapatot, hogy mindkét versenyrészre nevezzen be. A kalandverseny felépítéséről, szabályairól a honlapunkon itt olvashatnak bővebben.

Tanári programok

Péntek este, a kreatív verseny alatt vallástanári szakmai fórumot tervezünk. Idén a Református Pedagógiai Intézet katechetikai szakértője, Csőri-Czinkos Gergő jön a pénteki alkalomra. A fórum keretén belül lehetőséget szeretnénk biztosítani arra, hogy a résztvevő tanárok megoszthassák egymással tapasztalataikat, kérdéseiket.

Költségek

Csapatonként 2000,- Ft nevezési díjat kérünk.

A Mezőtúri Református Kollégiumban tudunk szállást biztosítani, melynek díja 2.500,- Ft/fő/éj. Az étkezések költsége 2.600,- Ft/fő, ami tartalmazza a pénteki vacsorát, a szombati reggelit és ebédet. A pénteki ebédről, kérjük, mindenki önállóan gondoskodjon.

(Egy háromfős csapat részvételi díja étkezéssel, szállással, nevezési díjjal együtt 17.300,- Ft, egy kísérő tanáré 5100,- Ft.)

A költségeket átutalással, illetve a helyszínen készpénzzel lehet rendezni. Átutalás esetén kérjük, hogy a jelentkezés után utalják át az összeget az OTP 11742128-20910822 számlaszámra, a számlatulajdonos: Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom. A közleményben kérjük, tüntessék fel: Bibliaismereti 2019. Számlát a helyszínen tudunk adni, kérjük, ehhez hozzák magukkal az átutalásról szóló, kinyomtatott banki bizonylatot. A jelentkezés során kérjük, fokozott figyelemmel adják meg a számlázási adatokat. A jelentkezés létszámában történő változtatást (lemondást) legkésőbb február 22-ig tudjuk elfogadni. Ha valaki ez után az időpont után jelzi a változást, annak az étkezési költséget sajnos ki kell fizetnie.

A férőhelyek korlátozott száma miatt szállást és étkezést a jelentkezési sorrendnek megfelelően tudjuk biztosítani max. 120 főig. Amint beteltek a férőhelyek közleményt adunk ki.

Helyszínek és megközelíthetőség:

A Mezőtúri Református Kollégium ad otthont a versenynek.

Címe: Mezőtúr, Kossuth Lajos u. 2-4., 5400

A Kollégium a mezőtúri vasútállomástól gyalog 1,9 km-re található, az autóbusz-állomástól pedig 1,7 km-re. A regisztráció pénteki helyszínéről a jelentkezőket e-mailben értesítjük, a verseny a Gimnázium épületében lesz.

Tervezett program

Ebben az évben szeretnénk egy kicsit enyhíteni a péntek esti sűrű programon, így 2 órával korábbra tervezzük a kezdést. Reméljük, mindenki időben meg tud érkezni. Ha mégis gondot jelentene, jelezzék felénk, igyekszünk segíteni.

Péntek

12:0013:30 Megérkezés, regisztráció

14:00 Megnyitó a Gimnáziumban

15:0018:00 Kreatív verseny / közben szakmai fórum a tanároknak

19:00 Vacsora

Szombat

7:308:00 Reggeli

8:30 Regisztráció a Gimnáziumban (azoknak, akik ezen a napon érkeznek)

9:00 Áhítat

9:30–10:30 Írásbeli verseny

12:00 Ebéd

13:00–15:00 Eredményhirdetés

(A programváltozás jogát fenntartjuk.)

Érdeklődni az info@sdg.org.hu e-mail címen vagy telefonon lehet (Szabó-Kis Gyöngyinél:
a +36 20/598-13-33 telefonszámon)

 

 

Feliratkozás Comments for "Bibliaismereti verseny 2019" csatornájára