Adományokkal

 

Szervezetünket adományokból, tagdíjakból illetve pályázatokból tartjuk fenn. Köszönjük, hogy te is támogatod szolgálatunkat!

- Adó 1% felajánlása

  • a kedvezményezett neve: Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom
  • adószáma: 18242076-1-43
  • Rendelkező nyilatkozat letölthető innen.

2016-ban már 146.123,-Ft érkezett adó 1%-ok felajánlásából. Hálásan köszönjük!

- Aktuális támogatandók

  • Támogasd egy diák részvételét a Tavaszi Találkozón

Szeretnénk, ha minél több középiskolás számára elérhető lenne a találkozás lehetősége. Így kérjük, támogasd akár egyszeri adományoddal is a programot vagy egy diákot. A diákok részvételi díja 8-10.000,-Ft között lesz.

  • Vidd el egy útra utazótitkárunkat

Úgy tartjuk a személyes találkozásnak, alkalom látogatásnak sokkal nagyobb ereje van és utazótitkárunk sem szeretne az irodában ücsörögni túl sokat.  Bár nem áll tőle távol a stoppolás, de a hatékonyság szempontjából jobb, ha vonattal vagy autóval mehet. 

 

 

 

 

Támogasd munkánkat egy vonatjegy árával. Peti, ha messzi útra indul Debrecenbe vagy Pápára, körülbelül 3-4000,-Ft-ba kerül egy útja.

 

 

 

  • Számítógép / Laptop kerestetik az SDG irodája számára

Már régóta nagy hiány, hogy nincs egy fix számítógép, laptop az irodában, amit sok mindenre lehetne, kellene használnunk. Legsürgetőbb feladataink közé tartozik egy SDG-s bemutatkozó videó és egyéb videóanyagok elkészítése. Így, ha valakinek tudomása van arról, hogy van egy fölösleges, ilyen célokra is használható eszköze vagy tud olyan céget, akik éppen lecserélik eszközeiket, ne felejtsen el szólni nekünk! 

Az OTP 11742128-20910822 számú számlára várjuk felajánlásaitokat. Kérjük, hogy a közleményben neved, címed tüntesd fel, hogy megköszönhessük adományodat!

 

- Rendszeres támogatás

Hisszük, hogy Isten adja az anyagi forrásokat is. Várjuk és keressük, hogy milyen “forrásokat fakaszt”, milyen új lehetőséget nyit meg előttünk.

Egyik út, amit látunk és hosszútávon megteremheti szolgálatunk stabil hátterét: egy elkötelezett támogatói kör. Jelenleg 17 fő, átlagosan havi 6800 Ft-tal támogatja az SDG-t, ami havi kiadásaink egy harmadát fedezi.

Mennyivel és hogyan? A bibliai gyökerekhez mérten a tized felajánlását tarjuk az adakozásban irányadónak. A tized felajánlása önkéntes dolog, alapvetően Isten és ember kapcsolatáról szól. Hálából – tudva, hogy mindent Istentől kaptam – adok vissza, adok másnak a „sajátomból”. Egyben erejét vehetem a „minél több” csábításának. Nem azt kérjük, hogy mindenki az SDG-nek ajánlja fel keresete tizedét, hanem azt, hogy gondolj az SDG-re is, amikor adakozol. A költségvetés és a kiszámíthatóság szempontjából fontos az is, hogy az adományok rendszeresek legyenek. „Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében…” (2 Kor 9,6)

Az SDG-ben hagyománya van az adakozásnak, melyet régen úgy hívtak: sáfárság. A tizedfizetés egyfajta rendszere volt ez, mely által képesek voltak az induló mozgalmat fenntartani, a szárszói telepre a pénzt összeszedni. Fónyad Dezső szerint a sáfárság volt a mozgalom pénzügyi kulcsa, de nem csak a mozgalomé: „a XX. század kapitalizmusának és bolsevizmusának kinövéseit és küzdelmét egyedül a keresztyén sáfárság képes megoldani, annak az elvnek az alapján, hogy semmi sem a miénk, mindenünk Istené!” (Bevezetés a diákmissziós munkába, Mezőtúr, 1936, 83. old.)

Azt javasoljuk, hogy ha komolyan gondolod a dolgot, bankodnál indíts az SDG javára havonkénti „rendszeres átutalási megbízást”.

Ha 100-an havonta 1000 Ft ajánlunk föl, az egy év alatt már 1.2 millió forint, mely nagy részben fedezi egy munkatársunk fizetését.  

Az OTP 11742128-20910822 számú számlára várjuk felajánlásaitokat. Kérjük, hogy a közleményben neved, címed tüntesd fel, hogy megköszönhessük adományodat!

 

Csatolt fájlok: 

Feliratkozás Comments for "Adományokkal" csatornájára