Mi az SDG?

Küldetésünk
Isten úgy szerette a világot, hogy egészen közel jött hozzánk Jézus Krisztusban. Ez arra indít bennünket, hogy vele együtt munkálkodjunk és egy olyan őszinte, nyílt, befogadó közösséget éljünk meg a ránk bízottakkal együtt, ahol érett keresztyénekké válhatunk Isten újjáteremtő munkája által.
 
Jövőképünk 2013-ban
Az SDG 5 év múlva egy olyan fiatalos, dinamikus szervezet, melyet együttműködő vezetői közösség irányít, 3-4 munkatársat és számtalan önkéntest foglalkoztat. 10-15 középiskolában működik csoportja, középiskolás és szenior tagjainak országos alkalmakat szervez.  Az SDG egy olyan közösség, mely úgy követi Krisztust, hogy nyitott reformátusság, missziói lelkület és konkrét életkérdésekre való válaszkeresés jellemzi. Az iskolákkal, a helyi gyülekezettel és az egyházi vezetéssel is aktívan együttműködik.
 
Következő időszak stratégiai pillérei
  • csoportok indítása, segítése
  • nagyobb közösség építése (országos alkalmak)
  • szakmaiság, lelkiség mélyülése
  • forrásteremtés

Vezetőség

Elnök: Katona Viktor
Elnök helyettes: Pappné Kocsis Réka
Elnökségi tagok: Bogyó Zsófia, Katona-Hegedüs Anna, Kiss Diána, Szabó István, Tolnay Ráchel
Tiszteletbeli elnök: Hős Csaba
 
Felügyelő bizottság: Bendix Nielsen Annabeth Ruth (Panni), Horváthy Petra (Pötyi), Semlyényi Dániel

Múltunk

1921-ben lánglelkű fiatal teológusok alapították azzal a céllal, hogy megújítsák magyar református egyházukat, honfitársaiknak pedig reményt adjanak. Egyik jelmondatuk ez volt: „Evangéliumot Magyarországnak”.

Az ige, amely vezérelte őket a 2Timóteus 2,3-ból így hangzik: „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint a Jézus Krisztus jó vitéze”. A mozgalom jelképe, Kálvin János nyomdokain járva, az égő szívet tartó kéz lett. Ennek jelentése: „Szívemet égő áldozatul emelem az Úrnak”. Napjainkban elsősorban a református gimnáziumainkban fejti ki tevékenységét az SDG. Feladatának tartja, hogy helyi (iskolai) csoportokat hozzon létre, a meglévőket pedig ápolja, és ezeket országosan összefogja, koordinálja.

Néhány szó/szókapcsolat, amely a szenior (1949 előtti) SDG-sek szerint jellemző a mozgalomra:

Krisztus-hit, vidám keresztyénség, együtt, fiatalok fiatalokért, közös munka, „szolgálj szeretettel”, testvériség, közösség, összetartozás, egymás iránti felelősség, kedvcsinálás, lelkesedés, bizonyságtévő lélek, bűnbánat, Lélek ereje, nyitott, befogadó, alámerülés, igeolvasás, továbbadás, „itt van Isten köztünk”, közös éneklés, őszinte, megmozgató, értékőrzés…

A "szürke könyv" menüpont alatt valamint a képket között "szárszói kiállítás" címmel olvashatsz többet a régi SDG-ről.

A közelmúlt feltöltés alatt....

I. elnökség 2012. november 4 - 2016. április 16-ig

Elnök: Katona Viktor

Tiszteletbeli elnök: Hős Csaba

Elnökhelyettes: Kohán Péter

Elnökségi tagok: Katona-Hegedüs AnnaSzabó-Kis GyöngyiPappné Kocsis RékaSzabó Istvándr. Sziráki Szilvia

Felügyelő bizottság: Csécsy LászlóGellén ÁronPintér Gyula Botond

 

 

Csatolt fájlok: 

Feliratkozás Comments for "Mi az SDG?" csatornájára