Mi az SDG?

Küldetésünk

Isten úgy szerette a világot, hogy egészen közel jött hozzánk Jézus Krisztusban. Ez arra indít bennünket, hogy vele együtt munkálkodjunk és egy olyan őszinte, nyílt, befogadó közösséget éljünk meg a ránk bízottakkal együtt, ahol érett keresztyénekké válhatunk Isten újjáteremtő munkája által.
 

Jövőképünk (2013)

Az SDG 5 év múlva egy olyan fiatalos, dinamikus szervezet, melyet együttműködő vezetői közösség irányít, 3-4 munkatársat és számtalan önkéntest foglalkoztat. 10-15 középiskolában működik csoportja, középiskolás és szenior tagjainak országos alkalmakat szervez.  Az SDG egy olyan közösség, mely úgy követi Krisztust, hogy nyitott reformátusság, missziói lelkület és konkrét életkérdésekre való válaszkeresés jellemzi. Az iskolákkal, a helyi gyülekezettel és az egyházi vezetéssel is aktívan együttműködik.
 

Következő időszak stratégiai pillérei

  • csoportok indítása, segítése
  • nagyobb közösség építése (országos alkalmak)
  • szakmaiság, lelkiség mélyülése
  • forrásteremtés

Tagság

Ha bővebben érdekel a szervezetünk célja, felépítése, működése, vagy tagja szeretnél lenni az SDG-nek, akkor olvasd el az alapszabályunkatEzen a linken tudsz jelentkezni a tagságra. A jelentkezés előtt ajánlott még az SDG Belépő megismerése. Tagavatóra minden évben a Tavaszi találkozó keretében kerül sor. Tagdíjakról itt olvashatsz bővebben.

Vezetőség

Elnök: Katona Viktor
Elnökhelyettes: Tolnay Ráchel
Elnökségi tagok: Katona-Hegedüs AnnaNagy Bettina Tünde, Papp Zorka, Semlyényi-Harmati Fruzsina Gréta, Semlyényi Dániel.
Tiszteletbeli elnök: Hős Csaba
Felügyelő bizottság: Horváthy Petra (Pötyi), Pappné Kocsis Réka, Filotás Bálint Máté
 

Munkatársak:

Katona Viktor - református lelkész, SDG Ház projekt
 
Katona-Hegedüs Anna - SDG Ház projekt
 
Kiss Diána - ifjúsági szakmai vezető
 
 

Központi irodánk címe és elérhetősége:

H26 Ifjúsági Közösségi Pont

1085 Budapest, Horánszky u. 26.

 

Múltunk

1921-ben lánglelkű fiatal teológusok alapították azzal a céllal, hogy megújítsák magyar református egyházukat, honfitársaiknak pedig reményt adjanak. Egyik jelmondatuk ez volt: „Evangéliumot Magyarországnak”.

Az ige, amely vezérelte őket a 2Timóteus 2,3-ból így hangzik: „Te azért a munkának terhét hordozzad, mint a Jézus Krisztus jó vitéze”. A mozgalom jelképe, Kálvin János nyomdokain járva, az égő szívet tartó kéz lett. Ennek jelentése: „Szívemet égő áldozatul emelem az Úrnak”. Napjainkban elsősorban a református gimnáziumainkban fejti ki tevékenységét az SDG. Feladatának tartja, hogy helyi (iskolai) csoportokat hozzon létre, a meglévőket pedig ápolja, és ezeket országosan összefogja, koordinálja.

Néhány szó/szókapcsolat, amely a szenior (1949 előtti) SDG-sek szerint jellemző a mozgalomra:

Krisztus-hit, vidám keresztyénség, együtt, fiatalok fiatalokért, közös munka, „szolgálj szeretettel”, testvériség, közösség, összetartozás, egymás iránti felelősség, kedvcsinálás, lelkesedés, bizonyságtévő lélek, bűnbánat, Lélek ereje, nyitott, befogadó, alámerülés, igeolvasás, továbbadás, „itt van Isten köztünk”, közös éneklés, őszinte, megmozgató, értékőrzés…

A "szürke könyv" menüpont alatt valamint a képket között "szárszói kiállítás" címmel olvashatsz többet a régi SDG-ről.

 

Csatolt fájlok: 

Feliratkozás Comments for "Mi az SDG?" csatornájára