Lélekkel és értelemmel

„Imádkozom a lélekkel, de imádkozom az értelemmel is; énekelek a lélekkel, de énekelek az értelemmel is.” ( I. Korinthus 14:15) - Szólt Isten igéje hozzánk november 9-én, szombat reggel a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom által szervezett huszadik, jubileumi Zsoltár- és népdaléneklő verseny második napján.

Tolnay Ráchel, a Lónyay utcai gimnázium Kővirág énekegyüttesének tagja szerint csodálatos volt látni, hogy a megmérettetés fő célja nem egymás legyűrése volt, hanem hogy rádöbbenjünk mind a felkészülés mind a verseny során, hogyan is énekeljünk Isten dicsőségre nem csak zsoltárokat, hanem népdalokat is, ezzel is bizonyságot téve az Ő nevéről. A hangulat nagyon jó volt – folytatja Ráhel –, különösen a péntek esti táncházban, ahol együtt énekelhettünk, táncolhattunk, a diákok, a tanárok, a szervezők, a zsűri – egy közösségként, felszabadulva, így is közelebb kerülve egymáshoz.

A Kárpát-medence különböző pontjairól érkezett 32 egyéni versenyző és 8 csoport éneke közül Lovász Irén, a zsűri elnöke külön kiemelte Süle Ádám (Zilah) és a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Líceum (Székelyudvarhely) csoportjának énekéit, melyek könnyeket is csaltak szemére. Nem csak a könnyek, de a pontok alapján is ők lett kategóriáik legjobbjai. Egyéniben második helyezést Egyed Réka (Székelyudvarhely) ért el, Velkey Borbála (Sárospatak) pedig harmadik lett.

Az eredményhirdetés után a templomban újra felcsendültek a legszebbnek ítélt énekek, valamint Tímár Sára korábbi versenyzőnk is megörvendeztetett bennünket hangjával, végül közös énekléssel zártuk az együttlétet.

A verseny helyezettjeinek jutalmazásában támogatott bennünket a Kálvin Kiadó, a Kaláka Zenebolt, a Misztrál együttes, és a Periferic Records kiadó. Versenyünknek idén is a KRE Nagykőrösi Tanítóképző Kara adott otthont.

Kapcsolódó rendezvény: 

Csatolt fájlok: 

Feliratkozás Comments for "Lélekkel és értelemmel" csatornájára