Számtec zh és egyébb szépségek

szamarcsi képe

Ma reggel 8:15 kor számtech zh-t kellett volna írnom.Be értem.Kellő idegállapotom meg volt(gyomorgörcs, ÉN NEM TUDOK SEMMIT érzés,falat kaparhatnék, menekülhetnék, szóval a szokásos).
Már 8 előtt jó 5 percel ott voltam az előadónál. Ekkor kiderült, hogy mivel túl sokan vagyunk,ezért a GAMosok írják először, mi csak 40 perc múlva.(Ezt persze elfelejtették nekünk mondani) "Lélekemelő" volt ott állni több mint 40 percig a többiekkel, s már nem volt elég körmünk amit rághatnánk. Természetesen előre levontam a következtetést,nekünk 40 percünk se lesz, hogy megírjuk, mert ők 9ig írják, 9:05 re kijönnek, az óra, meg 9:35ig tart. A végén, kb 38 percig írhattuk.DE hogy mit kaptunk:
1. Megadtak egy számot tizes számrendszerben, s át kellett írni 2-es,8-as és 16-os számr.-be. Ugyanez csak 16-os ba kaptuk meg a másik számot.
2.Hány bájt 5 GB? Számológép nélkül!
3.Lebegőpontos számábrázolás!
4.Mi a busz szélesség?/A busz az a vezeték, ahol az adatok áramolnak(ezt csak azért írom, mert magamból indulok ki,s én biztos, hogy a tömegközlekedési járműre kapcsolnék egyből)/
5.Mi a preemptív multitaszking?
6. Mi a terminálemuláció, hol használják?
7. Fogalom meghatározások(k).
8. Ha egy LAN(helyi hálózat)ban 4 alhálózat van, és az IP cím ez meg ez, akkor mennyi a maszk,stb.
Ezeket nem azért írom le, mert én értem meg tudom, hanem mert gimnazista koromban azt reméltem, hogy majd az egyetemen nem kell olyan sok hülyeséget megtanulni, ami nem érdekel és nem fontos. Egy frászt! Több hülyeség, több hasznavehetetlen infó. Kérdésem (költői) az lenne, ha az Édesanyám kémia-fizika SZÁMTECH szakos és Ő sem tanulta ezeket, akkor nekem miért kell?

Tegnap és ma rengeteg Shirchadasj-t hallgattam(a szó értelme, ha jól tudom, az hogy új ének.Ez egy holland gospel kórus, akik minden évben jönnek április végén, május elején Mo.-ra túrnézni,s a produkciójuk nagyon nagyon profi és jó,még ha néha én is rontom Náluk is a szinvonalt). Szóval megnyugtatott a zenéjük.

Gondolom, még ha vki olvassa is ezt a naplót,s volt annyi ereje, hogy a sok hülyeségemet eddig elolvassa, az kellően elfáradt. Én is.
CSak a lényeg van hátra:
SOLI DEO GLORIA

Hozzászólások

Két apró megjegyzés.

1. Te milyen szakon is boldogítod magad?

2. Ha jóanyád nem tanulta ezeket a dolgokat, az lehet, hogy azért volt, mert az említett dolgok csak néhány éve vannak (legalábbis nálunk). Persze ettől még tudhatná... ;-)

Még most Gödöllön vagyok a Szent IStván Egyetemen közgazdász gazdálkodási szakon. Lehet, hogy nem olyan régi,bár Édesanyám diplomája ebből a szakból sem az,de akkor is miért kell tudnom IP címből számolnom ilyeneket?

Ha ez megnyugtat: én se tudok. Nagyjából meg tudok különböztetni egy B osztályt egy C-től, de pl. ha van két hasonló IP-címem és mondjuk az elsőhöz tartozó netmaskom, akkor nem tudom megmondani ránézésre, hogy ugyanabban a hálózatban vannak-e...

Hé ilyen szavakat nem illik képernyőre vetni!!!!!!!!!!
Vagy én is kezdjem ismertetni a moder irodalomtudomány fogalomtárát?
Vagy virágnyelven beszélgettek?

Hé ilyen szavakat nem illik képernyőre vetni!!!!!!!!!!
Vagy én is kezdjem ismertetni a modern
irodalomtudomány fogalomtárát?
Vagy virágnyelven beszélgettek?

Szia!

"1. Megadtak egy számot tizes számrendszerben, s át kellett írni 2-es,8-as és 16-os számr.-be. Ugyanez csak 16-os ba kaptuk meg a másik számot. "

Hát, ezmég könnyű...

"2.Hány bájt 5 GB? Számológép nélkül! "

Ez is egyszerű szorzás... Bár 5 milliárddal számolni már nem könnyű...

"3.Lebegőpontos számábrázolás! "

Na igen, ez egy közgazdásznak már tényleg nem nagyon kell...

"4.Mi a busz szélesség?/A busz az a vezeték, ahol az adatok áramolnak(ezt csak azért írom, mert magamból indulok ki,s én biztos, hogy a tömegközlekedési járműre kapcsolnék egyből)/ "

És szerintem ezt sem... Bár akkor azt sem fogja megérteni, hogy egy internet-csatlakozás sávszélessége miért 1Mbps...

"5.Mi a preemptív multitaszking? "

Megnyugtatásul közlöm, hogy azt, hogy mitől preemptív egy multitaszking rendszer, ezt én sem tudom. Pedig én is tanultam némi számtechet...

"6. Mi a terminálemuláció, hol használják? "

És ha véletlenül odakerülsz egy üzletkötői rendszer elé, ahol használsz termilálemulációt? (Mert ott használnak..)

"7. Fogalom meghatározások(k). "

Az egyetemen ilyenből sok van... Be kell vágni...

28. Ha egy LAN(helyi hálózat)ban 4 alhálózat van, és az IP cím ez meg ez, akkor mennyi a maszk,stb. "

Ezt az IP-cím első tagjából meg lehet állapítani...

A Shirchadasj-t jól tudod, új éneket jelent, és én is szeretem őket hallgatni (meg énekelni közöttük... :D)

Üdv, és sok áldott vizsgát!

Feliratkozás Comments for "Számtec zh és egyébb szépségek" csatornájára