zápodnyik- szlavofil

nusi képe

... róluk volt szó az egyik órán, ők oroszok, az egyik (zápodnyikok)azok akik nyugatosokká lettek, a másik (szlavofilok)azok , akik nem indultak el lelkiekben sem nyugat felé. megmaradtak abban a tudatban és hitben, hogy jó az az út, az az élet, amit élnek évszázadok óta....
és a másik,... ők elindultak nyugat felé, afelé a nyugat felé, ahol minden csak akkor jó, ha új, ha változásban van, ha valamit ami már régi eldobhat.
Legyen az ruha, cipő, zene, gondolat, vallás...barát, élettárs- a szónak abban az értelmében, hogy az életem társa ..... változzon, változhasson!
Nálunk itt,nyugaton akkor jó valami, ha mozog, ha bizonytalan, mert ugye abból még akármi is lehet....lehet hogy jobb is lesz, mint ami van.
erről szólnak a játékaink is, kártya, rulett ... a kockáztatás, hogy lehessen jobb is! a minidig más /jobb/ újabb, és ennek az örvénynek mintha nem lenne vége.
rengeteg új szerelem ígérkezik de olyanok mint a kérész élete, egyetlen napig él, aztán jöhet a következő, egyfajta fogyasztói társadalom... magunkat fogyasztó társadalomban élünk.

....

és mit mondok én? azt hiszem húzok kelet felé, abból is inkább a szlavofilok felé (a megnevezett értelemben). hogy törekedni valami felé, ami jó, igaz, tiszta....és ha meg van, akkor örülni neki. nem tudom,hogy csak egy van -e ilyenből, vagy több is.... de ha egy, ha több is van, akkor is megmaradni annál az egynél, amit megtaláltam.
megelégedni.
ez jó. nem megyek tovább.

és nem szabad azt hinni, hogy azok akik maradnak bátortalanabbak, sőt tovább menés az sokkal egyszerűbb, mert tovább az mindig van, de ha megállok valahol, akkor ott vagyok, ott maradok. nem megyek tovább, nem pakolhatok össze= nem ugorhatok ki a helyzetből, még ha nem is könnyű, vagy áldozatokkal is jár, önmagamból is, a félelmeimből is kell feláldozni....

jobb- e vagy rosszabb valamelyik?
....
az egyik talán megmutathat 100 helyet ahol felverte a sátrát, ahol élt kicsit, a társakat, a barátokat....sok mindent.
a másik: nézd itt a házam, kicsit toldott- foldott, de itt maradtam akkor is amikor szebb , jobb jövőt ígértek, szebb emberek, -férfiak, nők- jobb zenék, barátok, istenekkel jöttek is. én maradtam.
ismerek egy embert, ő ilyen, ő marad, pedig mehetett volna.

...hát adjon, bátorságot, ha nem is kérjük, ha nem is merjük kérni, és fogadjuk, ha nem is merjük, ha kérni is félelmes...

Feliratkozás Comments for "zápodnyik- szlavofil" csatornájára