útjaink, békéink, igazságaink......

nusi képe

"Így szól az Úr, Megváltód, Izráelnek Szentje: Én vagyok az Úr, Istened, ki tanítlak hasznosra, és vezetlek oly úton, a melyen járnod kell.
Vajha figyelmeztél volna parancsolataimra! Olyan volna békességed, mint a folyóvíz, és igazságod, mint a tenger habjai" Ézsaiás 48:17-18

"vajha" ....mert akkor lenne békesség - nem csak a köszönésben, igazság - nem csak az én mércémmel,út - és nem folyamatos újra tervezés....
mert a Megváltó azt mondja vezet, úton, amin járni kell, mármint nekem. Nem akármilyenen, nem a másikén ami az ő tempójához van igazítva, az enyémen, amin nekem kell járnom. És kell járnom - a kell minden félelmetes olvasatával együtt, na nem csak az emberi taszítással hogy amit kell azt nem akarom, azaz nem teszem, hanem úgy, hogy nem tudom nem tenni, nem tudok nem azon járni. Na, ez a félelmes ez a "szent rettegés", hogy valaki olyan közelében vagyok, aki hatalmasabb nálam, aki a szavával teremt, aki igen magas és felfoghatatlan számomra. Olyanokat kér, olyan helyeken vezet, amiket nem értek, és már nem is akarok érteni, csak belesimulni az élet misztériumába.
És valóban nem lehet más úton járni???? dehogy nem , van egy csomó csapás (kis képzavarral élve vadhajtás az utam mellett), amikor jobban tudtam merre kell mennem, amikor ki akartam kerülni egy völgyet, inkább mentem száz mellékúton csak azon ne kelljen...ez olyan mint amikor rossz rész jön egy filmben, meg nyomod a pause gombot, kimész , iszol egy teát, beszélgetsz....aztán visszamész, folytatod a filmet, remélve hogy mégse az jön, mint amit gondoltál... de a film folytatódik, és rossz rész jön, neked pedig végig kell nézni, hogy lehessen vége a filmnek, lehessen katarzis. Mert van. Az is van, katarzis a völgy után.
Mennem kell az úton, hogy utam legyen, ami minden előre rendeltségével együtt számomra valóságossá akkor válik, ha járok rajta, mert a lábaim alatt készül el.
Mert azon az úton járni, amin kell az azt jelenti, megyek- követem a Megváltómat, azt , aki tudja ...a továbbot
és ha ő vele járok mélységben és magasságban, ami ugyebár nem szakíthat el az Ő szeretetétől, akkor lesz utam, békém, igazságom. Ő LESZ az utam , a békém, az igazságom.

Feliratkozás Comments for "útjaink, békéink, igazságaink......" csatornájára