nyugalmas élet

kávé képe

Nagyon szép itt Ausztriában, ezt már azt hiszem írtam. Nagyon rendezett minden. Beszélgetve a kórustársaimmal többször előjött, hogy milyen jó és szép lehet itt lakni. Nem kell gürcölni, mint otthon, és van idő a családra meg a kis kert gondozására, kulturális programokra. S valóban úgy tűnik, hogy itt van idő, és nyugodtabb az élet. Viszont az is igaz, hogy olyan ingerszegény. Az jutott eszembe mikor az emberek elképzelik a mennyországot, ahol végestelen végig éneklik ugyanazokat a nótákat és minden teljesen unalmas. Na valami ilyen érzésem van ezzel kapcsolatban, hogy minden ilyen szép és felújított...nincs mit csinálni...olyan unalmas és kiszámítható lehet itt az élet. És ekkor kezdik az emberek mindig a legújabb kocsikat venni, meg egyre bővítik a házukat. Nem tudom melyik a jobb. Szeretek otthon élni, Magyarországon éni! Például azt megtanulhatnánk az osztrákoktól, hogy a boltok ötkor bezárnak, hétvégén meg ki se nyitnak.

Hozzászólások

Missziói terület ez is

Vajon azok az emberek, akik már unalmukban csak a házukat bővítgetik és a kocsijukat cserélgetik, tisztában vannak-e vele, hogy Jézus Krisztus értük is meghalt és feltámadt?

Másképp: a lelküket tudják-e építeni, és valami nagy, közös dolog megalkotásában résztvenni? Mert oké, nem lehet mindenkiből elméleti fizikus vagy bolygóközi űrhajós, de a CERN/LHC működéséhez, vagy egy űrhajó pályára állításához is szükség van például dietetikusra is, meg aszfaltozómunkásra is, meg sokminden egyébre.

Feliratkozás Comments for "nyugalmas élet" csatornájára