küldetés

kávé képe

Az első hét mérlege: alapvetően pozitív :)
Bővebben: szerződés aláírása, a jövő heti kőbányai alkalom szervezése, az első látogatások, hírlevél és szóróanyag tartalmának szerkesztése, levéltári kutakodás, beszélgetések.
Tamással gondolkodtunk egy narancsos-mézes sör mellett arról, hogy mi is az SDG a számunkra, milyen jövőt feladatot látunk a szervezetnek. A nagy kérdés akkor is az volt benne, hogy miért is csináljuk mindezt, mi is a cél. Könnyen szem elől lehet veszíteni, de a háttérben mindig ott van: miért is megyek? Miért is csinálom? Beszélgettünk az ébredésről. Igen az fontos, talán cél. De az is csak ideig óráig tart. Inkább áldásnak, ráadásnak nevezhetjük. A cél talán egyszerűen annyi, hogy Isten szolgálatában álljuk, hogy mikor visszajön munkában találjon minket. És ez nem csak önös érdek. Egyszerűen élni kell, világítani kell, készíteni az utat, nyitottan az Isten vezetésére és áldásaira. Ide kapcsolódik a múlt szombati „kiküldetésem”. Nagy meglepetésemre SDG-s barátaim vártak a Pöttyös utcában egy igeverssel, bátorító szavakkal, sok szeretettel és nem kevés jó falattal. Azt hiszem, kevesen kezdik ilyen megerősítő, lelkesítő közösségben a szolgálatukat!
„Ezek után pedig rendele az Úr másokat is, hetvenet, és elküldé azokat kettőnként az ő orczája előtt, minden városba és helyre, a hová ő menendő vala. Monda azért nékik: Az aratni való sok, de a munkás kevés; kérjétek azért az aratásnak Urát, hogy küldjön munkásokat az ő aratásába.” Lk 10,1-2
A küldetés tehát ez: menni oda, ahova az Úr menendő vala.

Egy héttel később, tegnap hajnalban az Angyal utcai Pince megnyitója után az imaéjjelen vettem részt, előbb a CE-sek, majd a MEKDSZ-sek társaságában. "Imatúra" a budapesti éjszakában. Akkor az fogalmazódott meg benne, hogy a küldetésem másik része a menés mellett, vagy azzal együtt a jelenlét. Néha ez is elég és még menni se kell sokat. De azt hiszem nem csak nekem feladatom :) Jézus azt mondja, hogy a föld savai vagyunk. Ezt most így fordítanám: Jelenlét. Cselekvő jelenlét. Nyitott jelenlét. Az Istenre váró jelenlét. Istenre mutató jelenlét.

Hozzászólások

Feliratkozás Comments for "küldetés" csatornájára