kompromisszum

kávé képe

Kedden Szentendrén jártam. Itt már nem először. Hosszabb múltja van az SDG és a SZRG kapcsolatának. Évek óta folyamatosan és eredményesen versenyeznek a szentendrei diákok a versenyeinken. Néhány éve SDG-s csoport is működött az iskolában. Többször jártunk ott a helyi szervezésű teaház keretében zenélni, Istenről, magunkról, SDG-ről beszélni. Most is szívesen fogadtak. Még a lelkipásztorral kell egyeztetnem, hogy aztán újra kezdhessük az építkezést, hívogatást a Dunakanyar református központjában.
Az volt a tervem, hogy szerdától Szombathelyen leszek, mert a tavalyi év végén felvett CD lemezbemutató koncertjére készül(t) a kórus. Örültem, mert kikapcsolódásra is remek lehetőség, másrészt találkozhatom az ottani barátaimmal, s nem utolsó sorban csodálatos műveket éneklünk Daróci Bárdos Tamástól. Kedden viszont szembesülnöm kellett azzal, hogy csütörtökön folytatjuk a Horánszky utcai KIE székház ügyének megbeszélést. Próbáltam volna magam helyett más SDG képviselőt beszervezni, de nem akart sikerülni és éreztem, hogy nem is kéne kihagynom. Egyszerre két helyen viszont nehéz lenni... de utazzak hat órát oda-vissza Szombathelyről, hogy az esti koncerten is ott lehessek? Segített eldönteni a kérdést, amikor kiderült, hogy a Kontraszt kiállítással kapcsolatban is lesz egy megbeszélés csütörtökön vagy pénteken. Szóval így ma hatkor már a SAVARIA IC-n próbáltam folytatni nem túl hosszú éjszakai álmomat. Nem bántam meg a dolgot, csak ez a sok utazás, de hát ezt vállaltam, amikor utazótitkár lettem.
A Horánszky utcáról még nagyon fontos lenne írnom külön is. Nagy reménység, hogy ha Isten is akarja és elég sok pénzt össze tudunk szedni, akkor öt ifjúsági szervezet (KIE, MEKDSZ, CE, REFISZ, SDG), a Presbiteri Szövetség és a Dunamelléki Egyházkerület összefogásában egy ifjúsági központ jöhet létre, akár már 2013 őszére. Irodákkal, közösségi helyiségekkel, kávézóval és Youth Hostellel. (Erről még majd bővebben.)

Szóval az élet ilyen kompromisszumokat kíván. Annak örülök, hogy Budapesten is éneklünk, ahol már ott tudok lenni (holnap 17 óra, Szent Imre Gimnázium, ha valakit érdekel).

Nehéz ebben az titkáros-utazós munkában körülhatárolni a munkát.

Hozzászólások

Feliratkozás Comments for "kompromisszum" csatornájára