Kárpát-medence Piliscsabán

kávé képe

November 2-4 között Piliscsabán gyűltünk újra össze a kárpátmedencei ifjúsági fórumra, a Zsinati Ifjúsági Iroda szervezésében. Tagjai ennek a fórumnak a kerületi ifjúsági lelkészek, referensek és az ifjúsági szervezetek képviselői. Ha pontosan meg kéne határozni, akkor így írható körül: a Generális Konvent Ifjúsági Bizottságának tanácsadó fóruma. Évek óta létezik, de az utóbbi két évben, a 2009 májusi nagy egyesülés óta új lendületet kapott. Az SDG részéről harmadik alkalommal vettem részt és nagy örömöm volt, hogy ezúttal Putyuval együtt képviselhettük közösségünket. Mindamellett, hogy fontos dolgokról beszélünk nagyon jó, baráti-testvéri közösségben vagyunk együtt. Kis Reni szerint, aki a kezdetek óta jelen van ezeken az alkalmakon, most ért össze a csapat.
A két nap során szó volt a mögöttünk álló közös alkalmakról (Csillagpont, Imaéjjel), közös pályázati lehetőségekről, a jövő évi közös átfogó témáról (Újratervezés), összeírtuk a jövő év fontos eseményeit, közülük többet beszéltünk a szovátai IKE fesztiválról, mint kiemelt rendezvénytől és a Konfi+ról.
Számomra mindannyiszor megerősítő és inspiráló részt venni ebben a közösségben. És ami még nagyon fontos, hogy nem csak formális kapcsolat van a résztvevők között. Nagy öröm az, hogy nem csak beszélünk, hanem a gondolatokból, tervekből valóság lesz. Az év eleji terveink közül mind a kettő megvalósult: Kárpát-medencei testvéri ifi találkozó és az imaéjjel.
Adja Isten, hogy ezután is így legyen!

Feliratkozás Comments for "Kárpát-medence Piliscsabán" csatornájára