Orvosban megbízni? Schumachert utcára ereszteni

Boobaa képe

Először apró piros pöttyök kezdtek megjelenni Bence fenekén és arcán. Aztán ezek a pöttyök begyulladtak - szerencsére csak a fenekén -, mire elkezdtük Neogranormonnal (is) kenni. Ettől egy kissé javult, de nem eléggé. Az ősök tanácsa azt javasolta: szellőztessük, mikor tisztába tesszük. Ettől is javult egy kissé, de nem eléggé. Aztán mikor ezek a begyulladt pöttyök a meleg, a pára és a súrlódás - na meg az egyéb szarok - miatt kisebesedtek, meglátogatták az orvost.

Csakhogy a mi doki nénink éppen szabadságon volt, az a fickó helyettesítette, akit anno ajánlottak, mégse hozzá mentünk. Ő elküldte Bencét bőrgyógyászhoz, meghagyva, hogy utána menjenek vissza. Mivel aznap már nem volt bőrgyógyászati rendelés, ezért csak másnap mentek vissza. Először is le lett szúrva a kedves anyuka, hogy miért nem ment vissza előző nap, másodszor meg le lett szúrva: hogyan képzeli, hogy kétféle popsikenőcsöt is fel szeretne íratni, tessék eldönteni, hogy most a vaníliással szeretné kenni, vagy a bóraxossal. Kedves anyuka finoman elmondta, hogy a bóraxost akkor használná, ha a gombásodás jeleit véli felfedezni, egyébként a vaníliásat. (Ugyanis ezek a pöttyök gombától vannak, ami a levegőben terjed, védekezni nem lehet, csak megelőzni - viszont szereti a meleg, nedves helyeket, mint pl. babapopsi).

Doki bácsi felírogatja a dolgokat, kedves anyuka kiváltja a halom gyógyszert nemkevés pénzért, és a megadott instrukciók szerint elkezdi használni őket. Az arcra valót a baba arcára, a fenékre valót (ami ugyanaz, csak erősebb) a baba fenekére, a gyógyszappant fürdetéskor, a krémet pelenkázáskor. Nem kell hozzá két nap, és a gyerek szinte egész feneke égővörös lesz, mire leállunk az új "gyógy"szer használatával; újabb fél nap elteltével viszont már nem csak az eredeti pöttyök, hanem ez az égővörös popsi is kisebesedik. Na ekkor tértünk vissza a Neogranormonra (és ez itt nem reklám).

Szerencsére ma már a megszokott doki néni rendelt, aki egy egyszerű gombásodás elleni és gyulladáscsökkentő krémet írt fel, a Neoizé mellé. Érdekes módon kétszeri használat után már jelentős javulás tapasztalható... Szóval így bízzon meg az ember orvosban. Akkor már inkább Schumi vezesse a taxit, amibe beülök...

(Az már más kérdés, hogy a doki néni azt is mondta, hogy a sebes, kivörösödött popsi szellőztetése végett éjszakára ne adjunk rá pelenkát, hanem kössük ki a két lábát a kiságy rácsaihoz egy-egy textilpelenkával, hogy terpeszben legyen. Természetesen ezt a tanácsot sem fogadtuk meg, legalábbis egyelőre: ha holnap nem javul tovább a krémektől, akkor esetleg megpróbálkozunk vele.)

Feliratkozás Comments for "Orvosban megbízni? Schumachert utcára ereszteni" csatornájára