Nagy a csönd

Boobaa képe

Joggal kérdezhetitek, miért ez a nagy csönd felőlem: se új fejlesztés a honlapra, se túl sok naplóbejegyzés, se semmi... Miért?

Nos, a szegedi egyetemen való félév végéhez közeledtével azokkal a dolgokkal is foglalkoznom kell egy kicsit. De hogy ti se, meg a honlap se maradjon újdonság nélkül ("a kecske is jóllakik, meg a káposzta is megmarad" effektus), az egyik beadandómat úgy csinálom meg (Kenya aktív teszteléseivel), hogy a honlapon is hasznát vegyétek, vegyük.

Alakulóban van a Kalauz modul bővített változata. Mint azt láthatjátok, az aktuális hét napjaira vonatkozó bejegyzéseket már most is ki lehet listázni. Nos, ezt a listát (és a modul szolgáltatásait) bővítendő a következő fejlesztések vannak folyamatban:

1. Lehetőség lesz a Kalauzban található adatok e-mailben való lekérésére, melyet napi vagy heti rendszerességgel lehet majd kérni tetszőleges (akár a regisztrációkor megadottól eltérő) e-mail címre. Terveink szerint a napi levélben az aktuális bibliai idézet is benne lesz, a hetiben csak annyi, amennyi a Kalauzban.

2. Jogosultsági rendszer az egész modulhoz. A modul 3 táblázatot tartalmaz: egy írók, egy hetek és egy napok táblát. Minden táblához lehetőség lesz listázás, hozzáadás, szerkesztés, törlés jogot adni, illetve elvenni. (Előreláthatólag törlés jogom csak nekem lesz, hozzáadás keveseknek, szerkesztés és listázás viszont bárkinek, aki kéri. Legalábbis a napok táblára: a hetek és nevek tábla sokkal kisebb, úgyhogy azzal nagy valószínűség szerint elboldogulunk néhányadmagammal.)

3. A jogosultsági rendszerhez kapcsolódóan - akik megfelelő jogot kapnak - lehetőség nyílik a szerkesztés kapcsán a hibásan felvitt adatok módosítására, illetve a hozzáadás kapcsán új adatok felvitelére.

4. Hogy az egész honlapra vonatkozó "Minden hozzászólás a szerzők tulajdona. Nem feltétlenül értünk egyet velük, és nem vállalhatunk felelősséget a hozzászólások tartalmáért." kitétel itt is érvényesülhessen, minden adatnál rögzítésre kerül, hogy ki vitte fel, illetve ki módosította utoljára. (Ez valószínűleg nem lesz megtekinthető, csak statisztikai jelentőséggel bír.)

Ezért vagyok olyan csöndben: hegesztek ezerrel, hiszen pénteken be kell adnom Szegeden, és még leírást is kell róla készítenem...

Hozzászólások

Beadtam. Megkaptam rá a max. pontot. Viszont az már most látszik, hogy a fent vázolt email-küldés netikettlen, ezért csak arra a címre fog kimenni levél, amit a honlapra való regisztrációkor megadott az illető. Várhatók egyéb fejlesztések is, aztán ha már használható állapotba került, úgyis lesz róla hír...

Feliratkozás Comments for "Nagy a csönd" csatornájára