Bibliaismereti verseny 2018

Időpont: 

2018. március 2. péntek - 2018. március 3. szombat

XXIV. SDG BIBLIAISMERETI VERSENY

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom az idei tanévben is megrendezi Bibliaismereti versenyét a Kárpát-medencei református középiskolások számára. A versenyre 2018. március 2–3. között kerül sor Pápán, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumában.

A versenyre háromfős csapatok jelentkezését várjuk, egy iskolából legfeljebb két csapat jelentkezhet. Az idei versenyünk is kétnapos lesz, az alább található programterv szerint már pénteken délután megkezdjük a versenyzést.

Jelentkezés: 2018. február 16-án éjfélig az sdg.org.hu honlapon erre kialakított felületen.

Versenykiírás

A versenyre gimnazista, tehát 9–13. osztályos diákok jelentkezését várjuk. A kreatív verseny pénteken zajlik, míg az írásbeli teszt szombat délelőtt. A két versenyrészt, ahogyan a korábbi években is, külön értékeljük, de a verseny anyaga között nincs különbség a két versenyrészben. Ebből az osztottságból kifolyólag kérjük, hogy minden csapatnál külön jelezzék a jelentkezésnél, hogy mindkét versenyrészen részt kívánnak-e venni. Mindenkit arra bíztatunk, hogy a verseny egészén vegyen részt, de természetesen járható út az is, hogy csak egyik vagy másik felén vesz részt egy csapat.

Ezúttal Eszter könyve és Ruth könyve a verseny anyaga. A kiírt könyvekből a revideált újfordítású Biblia (RUF2014) alapján készüljenek fel.

Az írásbeli teszt anyaga ezúttal nem csupán a bibliai szöveg ismerete, hanem a Kálvin Kiadó által megjelentetett Jubileumi kommentárban a megadott bibliai könyvekhez tartozó bevezető részek is a verseny anyagát képezik. (A könyvek részeihez tartozó anyagot ajánljuk a diákoknak a felkészülés során, de ezekből a részekből már nem teszünk fel külön kérdéseket).

Ezenkívül 10 kötelezően megtanulandó igeverset/igeszakasz is a verseny anyagát képezi idén, ezek a következőek (szintén a revideált újfordítású Biblia (RUF2014) alapján):

5Móz 4,7–8; Ruth 1,16; Ruth 2,12; Zsolt 33,10–11; Zsolt 97,10; Zsolt 146,5–7; Péld. 11,24; Ézs 58,7; Tit 2,7–8; 1Pt 3,3–4.

A péntek délutáni kreatív verseny ezúttal is egyfajta kalandverseny lesz, ahol a csapatoknak teremről teremre kell megoldaniuk a kiadott feladatokat. A diákok tavalyi visszajelzése és értékelése alapján a kalandverseny sokkal nagyobb élményt jelentett számukra, mint a tesztes. Ezért bátorítunk minden csapatot, hogy mindkét versenyrészre nevezzen be. A kalandverseny felépítéséről, szabályairól a honlapunkon olvashatnak bővebben.

Tanári programok

Péntek este, a kreatív verseny alatt vallástanári szakmai fórumot tervezünk. A fórum keretén belül lehetőséget szeretnénk biztosítani arra, hogy a résztvevő tanárok megoszthassák egymással tapasztalataikat, kérdéseiket.

Szombaton az írásbeli verseny alatt pedig Fodorné Ablonczy Margit (Mitka) fog egy rövid tájékozatót tartani Református szaktanácsadás - milyen lehetőségek rejlenek egy szaktanácsadói látogatásban? címmel.
  • Ellenőrzés helyett - segítés.
  • Szembenállás helyett - jóízű beszélgetés
  • Elkülönülés helyett - összefogás
  • Szakmai elemzés helyett - szakmai lehetőségek feltárása

Költségek

Csapatonként 1500,- Ft nevezési díjat kérünk.

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumában tudunk szállást biztosítani, melynek díja 2.500,- Ft/fő/éj (többágyas szobák, folyosóról nyíló zuhanyzókkal). 18 éven felülieknek + 450,- Ft idegenforgalmi adót kell fizetnie. Az étkezések költsége 1200,- Ft/fő, ami tartalmazza a pénteki vacsorát, a szombati reggelit és ebédet.

(Például: egy háromfős csapat részvételi díja (amennyiben minden tagja 18 éven aluli), étkezéssel, szállással, nevezési díjjal együtt 12.600,- Ft, egy kísérő tanáré 4150,- Ft.)

A költségeket átutalással, illetve a helyszínen készpénzzel lehet rendezni. Átutalás esetén kérjük, hogy a jelentkezés után utalják át az összeget az OTP 11742128-20910822 számlaszámra, a számlatulajdonos: Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom. A közleményben kérjük, tüntessék fel: Bibliaismereti 2018. Számlát a helyszínen tudunk adni, kérjük, ehhez hozzák magukkal az átutalásról szóló, kinyomtatott banki bizonylatot. A jelentkezés során kérjük, fokozott figyelemmel adják meg a számlázási adatokat. A jelentkezés létszámában történő változtatást (lemondást) legkésőbb február 26-ig tudjuk elfogadni. Ha valaki ez után az időpont után jelzi a változást, annak az étkezési költséget sajnos ki kell fizetnie.

Helyszínek és megközelíthetőség:

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma ad otthont a versenynek.

Címe: Pápa, Március 15. tér 9., 8500

A Gimnázium a pápai vasútállomástól gyalog 1,9 km-re található, az autóbusz-állomástól pedig 700 m-re. A regisztráció pénteki helyszínéről a jelentkezőket e-mailben értesítjük, a verseny a Gimnázium épületében lesz.

Tervezett program

Péntek

14:0015:30 Megérkezés, regisztráció

16:00 Megnyitó a Gimnáziumban

16:3018:30 Kreatív verseny / közben szakmai fórum a tanároknak

19:00 Vacsora

Szombat

7:308:00 Reggeli

8:30 Regisztráció a Gimnáziumban (azoknak, akik ezen a napon érkeznek)

9:00 Áhítat

9:30–10:30 Írásbeli verseny / közben tanároknak 30 perces előadás REFORMÁTUS SZAKTANÁCSADÁS - milyen lehetőségek rejlenek egy szaktanácsadói látogatásban? címmel - előadó: Fodorné Ablonczy Margit (Mitka)

12:00 Ebéd

13:00–14:00 Eredményhirdetés

(A programváltozás jogát fenntartjuk.)

Érdeklődni az info@sdg.org.hu e-mail címen vagy telefonon lehet (Szabó-Kis Gyöngyinél:
a +36 20/598-13-33 telefonszámon)

Feliratkozás Comments for "Bibliaismereti verseny 2018" csatornájára