Bibliaismereti verseny 2017

Időpont: 

2017. március 3. péntek - 2017. március 4. szombat

XXIII. SDG BIBLIAISMERETI VERSENY

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom az idei tanévben is megrendezi Bibliaismereti versenyét a Kárpát-medencei egyházi középiskolások számára. A versenyre 2017. március 3–4. között kerül sor Miskolcon, az Lévay József Református Gimnáziumban.

A versenyre háromfős csapatok jelentkezését várjuk, egy iskolából legfeljebb két csapat jelentkezhet.

Az idei versenyünk is kétnapos lesz, az alább található programterv szerint már pénteken délután megkezdjük a versenyzést.

Jelentkezési határidő: 2017. február 17-én éjfélig az sdg.org.hu honlapon erre kialakított felületen.

Versenykiírás

A versenyre gimnazista, tehát 9–13. osztályos diákok jelentkezését várjuk. A kreatív verseny pénteken zajlik, míg az írásbeli teszt szombat délelőtt. A két versenyrészt, ahogyan a korábbi években is, külön értékeljük. Ebből az osztottságból kifolyólag kérjük, hogy minden csapatnál külön jelezzék a jelentkezésnél, hogy mindkét versenyrészen részt kívánnak-e venni. Mindenkit arra bíztatunk, hogy a verseny egészén vegyen részt, de természetesen járható út az is, hogy csak egyik vagy másik felén vesz részt egy csapat.

Az írásbeli teszt anyaga ezúttal is pusztán a bibliai szöveg ismerete a revideált új fordítású Biblia (RÚF) alapján. Ezúttal 1-2 KORINTUSI LEVÉL a verseny anyaga.

A péntek délutáni kreatív versenyt ezúttal is egyfajta kalandverseny lesz, ahol a csapatoknak teremről, teremre kell megoldaniuk a kiadott feladatokat. A diákok tavalyi visszajelzése és értékelése alapján a kalandverseny sokkal nagyobb élményt jelentett számukra, mint a tesztes. Ezért bátorítunk minden csapatot, hogy mindkét versenyrészre nevezzen be.

Ezzel párhuzamosan pedig vallástanári szakmai fórumot tervezünk. A fórum keretén belül egy rövid előadást tervezünk, illetve lehetőséget arra, hogy a résztvevő tanárok megoszthassák egymással tapasztalataikat, kérdéseiket.

Költségek

Csapatonként 1000,- Ft nevezési díjat kérünk.

A miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonban tudunk szállást biztosítani, melynek díja 2.000,- Ft/fő/éj (többágyas szobák, folyosóról nyíló zuhanyzókkal). Az étkezések költsége 2.000,- Ft, ami tartalmazza a pénteki vacsorát, a szombati reggelit és ebédet.

(Például: egy háromfős csapat részvételi díja, étkezéssel, szállással, nevezési díjjal együtt 13.000,-Ft, egy kísérő tanáré 4000,-Ft.)

A költségeket átutalássalilletve a helyszínen készpénzzel lehet rendezni. Átutalás esetén kérjük, hogy a jelentkezés után utalják át az összeget az OTP 11742128-20910822 számlaszámra, számlatulajdonos: Soli Deo Gloria Refomrátus Diákmozgalom. A közleményben kérjük, tüntessék fel: Bibliaismereti 2017. Számlát a helyszínen tudunk adni, kérjük, ehhez hozzák magukkal az átutalásról szóló, kinyomtatott banki bizonylatot. A jelentkezés létszámában történő változtatást (lemondást) legkésőbb február 27-ig tudjuk elfogadni. Ha valaki ez után az időpont után jelzi a változást, annak az étkezési költséget sajnos ki kell fizetnie.

Helyszínek és megközelíthetőség:

Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon ad otthont a versenynek. A Gimnázium a Tiszai pályaudvarról az 1-es, ill. 2-es villamossal könnyedén megközelíthető.

Címe: Miskolc, Kálvin János u. 2., de a Diákotthon főbejárata a Rákóczi u. 18. szám alatt van.

Regisztráció pénteken: a Diákotthonban (Rákóczi u. 18.)

Verseny: a Gimnázium épületében

Tervezett program

Péntek

14:0015:30 Megérkezés, regisztráció (a Diákotthonban)

16:00 Megnyitó a Gimnáziumban

16:3018:30 Kreatív verseny / közben szakmai fórum a tanároknak

19:00 Vacsora

Szombat

7:308:00 Reggeli

8:30 Regisztráció a Gimnáziumban (Azoknak, akik ezen a napon érkeznek.)

9:00 Áhítat

9:30-11:00 Írásbeli verseny

12:00 Ebéd

13:00-13:30 Eredményhirdetés

Érdeklődni az info@sdg.org.hu e-mail címen vagy telefonon lehet (Szabó-Kis Gyöngyinél: +36 20/598-13-33 telefonszámon).

Feliratkozás Comments for "Bibliaismereti verseny 2017" csatornájára