SDG Tavaszi találkozó, avagy „Mentés másként”

Idén újból megrendezésre került a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom tavaszi konferenciája április 17-19. között Balatonszárszón, melyre az ország minden részéről érkeztek fiatalok, és seniorok. A három nap alatt közösen imádkoztunk, dicsőítettünk, szemináriumokat látogattunk ahol például a kereszt-teológia, imádság vagy a párválasztásról beszélgettünk. Kiscsoportokban foglalkoztunk a hétvége fő témájáról: a megtéréssel, illetve ennek hatásaival a keresztyének életében. Kellemes, hasznos és legfőképpen építő jellegű programok színesítették a találkozót. A szervezők mindent elkövettek a jókedv érdekében, persze nagy sikerrel. 

Pénteken vacsorával fogadtak bennünket, majd kezdetét vette az ismerkedés. Ezután Hős Csaba alcsúti lelkipásztor tartott áhítatot Pál apostol példájávalútjának kezdetéről, majd korosztályos kiscsoportokban, beszélgettünk az elhangzottakról.

Szombaton a kis felfrissülés után (a szó legszorosabb értelmében kicsi, hiszen a programok késő estig elhúzódtak) kezdetét vette a nap a közös imádsággal, áhítattal. Ezen a délelőttön már mindenki sokkal felszabadultabb, nyíltabb volt, így könnyedén beszélgettünk a komolyabb, mélyebb témákról. Délután a csapat nagy része lement a Balaton partra, hogy kellemesen eltöltsék a szabadidőt. Habár az időjárás nem volt a legkedvezőbb mégsem hanyatlott alább a barátságos hangulat. Azonban vissza kellett mennünk, mert várt ránk a következő program(sorozat): a szeminárium(ok). Én a három órás „Ima a lélekkel” előadásra tértem be-nagy örömre. Rengeteg kérdésemre választ kaptam, tudatosult bennem, hogy nem csak a kimondott szavak jutnak el Istenig. Hatalmas hála és köszönet ezért a kis interaktív felvilágosításért. A vacsora végeztével ima alkalmak közül választhattunk: labirintus, éneklés, csendszoba. De szépen lassan a csapat nagy része az éneklő bandához (hozzánk) csatlakozott. Lelki felüdülés volt kiereszteni hangunkat, s teljes szívvel az Istent áldani, hozzá fohászkodni.

Vasárnap Isten szolgálatára új SDG tagokat avathattunk, imádkozzunk eredményes munkájukért és az erőért, amit erre fordítanak. Az Úrvacsorás istentisztelet után megebédeltünk, majd búcsút vettünk, mert indult a vonat, s mint tudjuk, az nem vár.

Számomra ez a hétvége feltöltődés volt, nem testileg, de lelkileg mindenképp. Sosem volt még olyan Úrvacsora, amely után tényleg úgy éreztem: szabad vagyok, de most teljesen. Az elmúlt időkben rengeteget gondoltam arra, hogy vajon jó-e a kapcsolatom Istennel, jól imádkozom-e...Kaptam számtalan választ, de kérdezem én, lehet teljesen jól imádkozni? 

Abban teljesen biztos vagyok, hogy megérte elmenni és ha Isten is úgy akarja, legközelebb is ott leszek! A találkozó üzenetét Lukács evangéliumának 9. fejezetében a 24. versben találhatjuk, amint az írva van: „Mert, aki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; aki pedig elveszti az ő életét én érettem, az megtartja azt.”

Fontosnak tartom kiemelni a diákmozgalom egyre növekvő sikeresét a fiatalok között, Isten áldása ez. Imádkozzunk továbbra is a további áldásokért.

Kovács Blanka, Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, Miskolc

 

Kapcsolódó rendezvény: 

Feliratkozás Comments for "SDG Tavaszi találkozó, avagy „Mentés másként” " csatornájára