NEMZEDÉKRŐL NEMZEDÉKRE

Meghívó a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom újraindulásának 15 éves ünnepére - Nagykőrös, 2009. október 24.

„Mert jó az Úr, örökké tart szeretete, és hűsége nemzedékről nemzedékre.” (Zsoltárok 100,5)

Szeretettel várjuk mindazokat, akik valaha megfordultak az SDG közösségében, alkalmain, akik emlékezetükben őrzik az ott szerzett élményeiket, s akik felelősséget éreznek a mozgalom jövőjéért!

Jelentkezem.

A tervezett program megtekinthető a képre vagy a tovább gombra kattintva; a meghívó letölthető (PDF).

Regisztráció 8:30-tól
10:00 Megnyitó, áhítat - Szabó Gábor
11:00 Az elmúlt 15 év… rövid beszámolók az elmúlt 15 év meghatározó személyiségeitől: Merétei Sándor, Horváth Erzsébet, Vörös Károlyné, Szabó János
12:00 Ebéd
14:00 Közgyűlés
16:00 Záró istentisztelet úrvacsorával - Nagy István

Az alkalom költsége 2000 Ft/fő, amiben benne foglaltaik egy, a találkozóra készült póló ára is.

A gimnazisták figyelmét szeretném felhívni arra, hogy őket már PÉNTEK DÉLTŐL (okt.23.) várjunk sok szeretettel Nagykőrösre. A jelentkezésnél figyeljetek oda, hogy az őszi CSENDESHÉTVÉGÉRE jelentkezzetek, s így automatikusan a találkozóra is regisztráltok. Péntek délután Illés és a sareptai özvegyasszony történetével fogunk foglalkozni. Vasárnap pedig szokásosan ebéddel zárjuk együttlétünket. Az egész hétvégének a költsége 5000 Ft/fő (ebbe sajnos nem fért bele a póló ára, tehát azt plusz 1000 Ft-ért lehet megvásárolni). Ahogyan máskor is, hozzatok magatokkal hálózsákot, Bibliát, énekeskönyvet.
Jelentkezzetek legkésőbb október 18-ig!

Hozzászólások

-

Jó kis képek!:) Sajnáljuk h nem voltunk ott,jó lett volna ebben részt venni meg látni titeket...na de majd a következő programon találkozunk. Minden jót és kitartást a zsoltáréneklő verseny szervezéséhez!

Beírom ide Magda néni elhangzott rövid beszédét

SDG-s testvéreim, fiatalok és idősebbek és kedves vendégeink szeretettel köszöntelek benneteket, mint a Soli Deo Gloria Református Diákszövetség szenior csoportjának küldötte!

Ezen a nyáron Balatonszárszón egyetlen SDG-s konferencia volt: a szenioroké - ugyanezzel a címmel: nemzedékről nemzedékre. Előzetesen körlevéllel, meghívásokkal, személyes és telefonos megkeresésekkel próbáltuk volna összehozni egy közös hétre a második és harmadik nemzedéket, gyermekeinket és unokáinkat - nem sok sikerrel. Szabó István püspök úr előadásában világossá lett a magyarázat, amely nem más, mint a tradíció szakadás. Ha saját gyermekeink nem lehettek Sdg-sek, akkor mit várhatunk folytatásként az unokáktól? A konferencia zárónapján mégis találkoztak az említett nemzedékek képviselői egy kerekasztalbeszélgetésen, ahol közösen megfogalmaztuk azt az igényt, hogy az utolsó órában át kell adnunk a stafétabotot, közölni, dokumentálni kell a szeniorok emlékeit, és segíteni a fiatal SDG-s csoportokat. Ez az igény is motiválta ezt a mai találkozást.
Csoda, hogy '90-ben visszakaptuk Szárszót, és csoda, hogy '94-ben magalakult az új SDG. Erről hallottunk most beszámolókat. Bár a szenior csoport az első perctől kezdve örömmel találkozott ismét Szárszón minden nyáron, és kéthavi rendszerességgel előbb a kelenföldi gyülekezetben majd a Gyulai Pál utcában, de a fiatalokról alig tudtunk. Havas Gábor, hajdani szenior vezető felajánlása, hogy a fiatalok hívjanak, szólaltassanak meg, keressenek fel egy-egy idős SDG-st, úgy tűnik süket fülekre talált. Visszatekintve úgy tűnik, mintha a fiatal csoportok búvópatakokként élték volna csermely életüket. Nagyon nehezen erősödött meg az egyházi iskoláinkban az SDG. Igen, voltak zsoltár – és bibliaismereti versenyek, csendeshétvégék és egy ideig Szárszón, majd másutt nyári konferenciák, de nem sokat törődtünk egymással.
A gyökér öregedett és korhadt, a fiatal hajtások pedig kevesebb ismeretet, erőt és lelkesedést kaptak, amit talán mi átörökíthettünk volna. Az utóbbi három nyáron kaptunk ízelítőt egymásból, amikor sikerült egy időpontben szervezni - Szentpály úr segítségével – a szenior és fiatal SDG-s konferenciákat. Mi örültünk nektek! Az idén pedig a Csillagponton, az országos református ifjúsági találkozón is ott lehettünk. Büszkék voltunk arra, hogy őseitekről is megemlékeztetek a (H)ősök ter(h)én belül. De még inkább örültünk a BE-fogadó sátratok eleven életét látva. A gazdag és színes program jó hívogatónak bizonyult a bőséges kínálat között. Vidáman és lelkesen szolgáltátok ki a szomjazókat. Szeretetteljes légkör frissített mindenkit, aki ott megfordult. Úgy látszik a csermelyből patak lett, amelynek vize nem fogy el, hanem duzzadni fog. Hogy miként arról majd a délután fogunk beszélgetni.
De jó lenne, ha azok a fiatalok, akik már kinőttek az iskolapadból és dolgoznak, s annak ellenére, hogy szeniorok lettek, nem felejtenék el az SDG-t, hanem jönnének és fiatalítanák a mi szenior csoportunkat. Akkor talán eltűnik a szakadék az SDG-s nemzedékek között, és még nyolcvan éves korunkban is büszkén hordhatnánk az SDG-s jelvényünket. SOLI DEO GLORIA!

Dr. Vörös Károlyné Juhos Magda
Nagykőrös, 2009. október 24. szombat

Feliratkozás Comments for "NEMZEDÉKRŐL NEMZEDÉKRE" csatornájára