Már a Google is SDG-s!

Miután eltelt néhány hónap, miközben kisebb-nagyobb dolgokkal folyamatosan fejlesztettük a honlapot, a Google robotja is többször felkeresett minket. Miután elégszer megtalált bennünket, megjegyzett magának. Miután megjegyzett magának, érdemes volt elindítani az SDG-honlapra specializált Google keresőt.

Használjátok egészséggel!

Néhány tudnivaló:

1. Megtalálható bal oldalon a "Keresés" blokkban. A felső mező a honlap saját keresője, az alsó pedig a Google-féle kereső.

2. A Google-keresővel nem csak az SDG-honlapon, hanem a teljes weben is lehet keresni (akár innen a honlapról is), ehhez azonban át kell állítani.

3. Ne lepődjön meg senki, ha egyes újabb cikkeket, híreket, bejegyzéseket a Google-keresővel nem talál meg. Elég elfoglalt egy robotja van (a cikk írásakor 4 285 199 774 oldalról tudott), amely körülbelül havonta egyszer járja be a webet. Bizonyos oldalakkal többször is találkozik, de nagyon kevés olyan van, amelyet akár naponta meglátogatna. Ha tehát valamit nem talál meg, bár tudod, hogy szerepel a honlapon, az lehet amiatt is, hogy a keresett dolog még a Google számára is új.

Hozzászólások

Re: Már a Google is SDG-s!

Miért van az, hogy én a Google keresőjébe (ami már csak magyar honlapok között keres) beírom azt, hogy SDG, hamarabb jelenik meg az SZDSZ honlapja, mint a mienk?

Egyébként a honlap egész jó lett, bár még nem teljesen tudok rajta kiigazodni. A Biblia keresőnek már nagy hasznát vettem. Azt abban esetleg nem lehet beállítani (bár tudom, hogy nem), hogy ha pl az "idő" szóra keresek rá, akkor ne adjon ki olyan szavakat, hogy "midőn" vagy "idős" stb. Még nem nézegettem annyira az itteni Bibliát, ez Károli vagy Ufo? Esetleg be lehetne rakni linkeket más Biblia keresőkhöz, gondolok itt pl. idegen nyelvű Bibliára.

Kitartást a honlapszerkesztéshez, no meg a babához is!

Üdv: Petra

Re: Már a Google is SDG-s!

/Fejben tenyészetett elemzés:/

Hm... Az SZDSZ Netikettlen módon járt el: a GYIK oldlukon van egy hm.... sorozat, ami nagyon nagyon sokszor tartalmazza az sdg karakterláncot, a számítógépek meg buták, és azt hiszik, hogy erre vagy kíváncsi. Ugyanis azt hiszi, hogy az az oldal Többet foglalkozik az SDG-vel, mert végtelenszer van benne az "sdg" (nemecsek ernő efektust meg nem ismeri a google :o). Kéne írni egy levelet a három mutáns galamb pártjának, hogy cseréljék le az oldalt... ha biztos lennék illetékességemben, megtettem volna most.

Ezenkívul még van egy SDG számítástechnikai bt, meg miegymás. De ez ellen is van ellenszer (legalábbis ha jól tudom): ha sok oldalon ide fog mutatni a link, akkor a google előkelőbb helyre fog inket besolni, de ebben nem vagyok már biztos.

Rohanok órára.

__________

Space

Ui: szedtem össze egy pár bibliai keresőt, meg online Szentírást, majd ha lesz időm, délután felrakom a listát valahova a neten.

Feliratkozás Comments for "Már a Google is SDG-s!" csatornájára