Közösségben lenni...

Előadások hanganyagai

2017. május 19., péntek esti előadás: Adrian és Bridget Plass 

2017. május 20., szombat délelőtti előadás: Adrian és Bridget Plass

2017. május 20., szombat délelőtti előadás: Adrian, Bridget Plass és Phil, Diane Stone

Az előadásokat Orbán Eszter tolmácsolta. Köszönjük neki!

Szűcs Alexandra Yvette a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnázium diákjának beszámolója

A 2017-es év folyamán május 19–21. között került megrendezésre a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom Tavaszi Találkozója Balatonszárszón. Központi témája a KÖZÖSSÉG volt, fűszerezve két angol házaspár előadásaival, Adrian és Bridget Plass, illetve Phil és Diane Stone személyében. Akik egy kicsit is ismerjük Adrian Plass nevét, talán rögtön eszünkbe ötlik egyik legismertebb könyvének címe: „Egy kegyes kétbalkezes naplója”.

A péntek esténk tartalma vacsorában, játékban, előadásban és végül kiscsoportos beszélgetésben merült ki. Mindenki próbálkozott megismerkedni a másikkal, olyan dolgok is napvilágra kerültek, mint milyen színű a másik fogkeféje, illetve mekkora lábmérettel dicsekedhet. A játékok élvezetesek és viccesek voltak, sok örömet okoztak mindannyiunknak.

Szombaton a korán kelők reggeli imaközösségen vehettek részt, majd rövid dicsőítő alkalom következett. Csodálatos volt megtapasztalni az Úr áldását ilyen környezetben is, ahol együtt imádtuk Őt. Újabb előadásra került sor, ezúttal is Adrian és Bridget Plasst hallgathattuk, a téma pedig nem más volt, mint a kegyelem, nevetés, elfogadás és Isten meg nem érdemelt jósága. A továbbiakban közös előadást tartottak Phil és Diane Stone-nal, akik pedig a másokban felfedezendő ajándékokról beszéltek, s arról, hogy úgy tudunk mások áldására lenni, ha szeretjük és bátorítjuk őket. 

A szombati napon két műhelysáv is volt, ahol több téma közül lehetett választani. Ilyenek voltak például: „Krisztus mellett elkötelezett társak”, „Az eleve elrendelésről”, „Beszélgetés a Levél Istenhez c. rövidfilm alapján”, "Gulág - szabadulójáték" stb. Este az SDG-ben eddig nem próbált dolog következett: úgynevezett SDG-ötperces show-ban próbálhatták ki magukat a résztvevők, amiben –hála legyen ezért is az Úrnak –, sok tehetséges embert láthattunk, hallgathattunk meg. Ezt követően imasétában csendesedhettünk el, ahol az áldások legkülönfélébb formáiban közeledhettünk Isten csodálatos személyéhez. A késő esti dicsőítésben pedig azonos lelki hullámhosszra kerülhettünk Megváltónkkal.  

A vasárnap is ránk virradt, amikor is mindenkiben ott lappangott a szomorúság és az öröm. A szomorúság azért, mert tudtuk, hogy nemsoká itt a találkozó vége, s bár lesznek még alkalmak addig, de a következő Tavaszi Találkozóig egy újabb évet kell várnunk. Az öröm pedig, nos, nem hiszem hogy azt nagyon ki kéne fejtenem. Egy áldott, nevetésben gazdag hétvége állt mögöttünk, ahol élvezhettük egymás társaságát, remek közösséggé formálódhattunk. A vasárnapunk a közös ebéd előtt egy istentisztelettel folytatódott a vendégeink által tartott fórum után, ahol Katona Viktor hirdette az igét és bűneink bocsánatát úrvacsorában. Majd a hagyományokhoz híven sor került az új tagok felavatására (Tisza Péter, Tok Bence), négy tiszteletbeli – tanár – taggal is bővült az SDG „nagy családja” (Nagy Márta, Farkas Balázs, Sümegi Péterné, Lázár Enikő), valamint új elnökségi tagot is köszönthettünk Harmati Fruzsina személyében. Isten áldását kérjük életükre és szolgálatukra!

A résztvevők nevében mondhatom, hogy a hétvége kedves emléke szívünkbe vésődött. Megtapasztaltuk Isten túlcsorduló nagylelkűségét, üzenetként pedig magunkkal vihettük Adrian szavait, hogy ne sürgessük a probléma megoldását. Néha egy csésze tea kell ahhoz, hogy a sötétben várakozva észrevegyük, Isten az öröm forrását fakasztja bennünk újra és újra!

Kedves vendégeink pedig ezzel a verssel búcsúztak tőlünk (magyarra Kovács Péter (PK) fordította):

Adrian Plass:Come home, Hungary!

Come home Hungary
Your rooms are cleaned
Your beds are made
And there are empty spaces at my table

Come home Hungary
Bring your friends,your families
Bring your whole community
If only they will come

Come home Hungary
Welcome lights still burn
Through all the weeping nights
Meet me on the road and dry my tears

Come home Hungary
Can you hear the angels singing
in the house beyond the hill?
They celebrate in readiness for you.

Come home Hungary
Beloved sons, beloved daughters
Please come home!

Adrian Plass: Magyarország, jöjj haza!

Magyarország, jöjj haza!
Már tiszta minden szoba,
Az ágyakat is megvetetettem,
S az asztalnál van még bőven
Megterített hely mellettem.

Magyarország, jöjj haza!
Hozd barátod, hozd családod,
Hozd az egész díszes társaságot!
Bárcsak mind veled tartana!

Magyarország, jöjj haza!
A bejáratnál ég a lámpa még
S habár átzokogtam sok-sok éjszakát,
Minden könnyem felszáradna,
Ha az úton együtt mehetnénk

Magyarország, jöjj haza!
A hegyeken túl, bent a házban
Angyalkórus zeng vidáman.
Hallgasd, bizony, téged várnak!

Jöjj haza, Magyarország!
Szeretett fiak és leányok,
Kérlek, jöjjetek haza!
 

Úgy gondolom, ez a hétvége sokunknak nyújtott segítséget lelki értelemben, Isten jóságát megtapasztalni mások bizonyságtétele, életvitele által pedig áldás!

 

Kapcsolódó rendezvény: 

Feliratkozás Comments for "Közösségben lenni..." csatornájára