Könyvbemutató

Kovács Endre "Ti azért így imádkozzatok!" című könyve a Mi atyánk vezérfonalát követve olyan útmutatást igyekszik találni az imádkozni vágyó ember számára, ami mai kérdéseinket komolyan veszi, és mindeközben a kétezer éven átívelő keresztény örökség hangsúlyait is hűen képviseli.

A szerző a Mi atyánk-ot inkább az imádság ívéről alkotott képében követi, mint szóról szóra. Az olvasót egy olyan barangolásra hívja, amelyben a Mi atyánk nyomán bejárhatja az imádságos élet vidékét. A kötet a Mi atyánk-hoz hasonlóan az imádságot először mint Isten uralmának a keresését, aztán mint kérést, és végül mint szemlélést láttatja. Az első rész azt a fajta imádságot járja körül, amelyben figyelmünket az istenkeresés köti le, amikor elszántan kutatjuk az igazságot. A könyv második részében a hangsúly önmagunk feltárására helyeződik, amikor is az ember szükségei szerint kér, küzd, kopogtat és zörget imáiban. Harmadsorban, aki imádkozik, időnként egyszerűen csak felajánlja magát, amint éppen van, és átadja magát Istennek. Mindhárom megközelítésmódnak meg van a maga helye és ideje az istenkapcsolatban, a legtöbb imádkozó így vagy úgy gyakorolja is mindhármat.

A Ti azért így imádkozzatok! a kereső, a kérő és a szemlélődő imádság útján ad támpontokat az olvasó számára. Ezenfelül Kovács Endre könyve jól érzékelteti, hogy a Jézussal együtt imádkozók, bármilyen keresztény egyház, közösség vagy mozgalom tagjai is legyenek, egészen közel találják magukat egymáshoz. Hiszen ugyanazzal az Istennel gyakorolják a közösséget. A téma megközelítésmódján túl a kötet kiadása is az imádság ökumenitását fejezi ki azáltal, hogy a Harmat, az Örökségünk és a Sarutlan Kármelita Nővérek közös gondozásában jelenik meg 2015 novemberében.

 

Könyvbemutató 2015. november 19-én 18 órára a Loyola Cafe-ba.

Budapest, VIII. ker. Horánszky u. 20. (Párbeszéd Háza kávézója)

A könyvbemutatót ismertető beszélgetéssel kötjük egybe, melyen részt vesz a szerző, a Harmat kiadó képviselője és Kiss Attila Gellért görögkatolikus pap, Sóskuti Zoltán református lelkész.

Csatolt fájlok: 

Feliratkozás Comments for "Könyvbemutató" csatornájára