ÉletreValó 1.0

ÉletreValó projektünk március 10-15. között indult el a Benkő István Református Általános Iskola és Gimnáziumban. A program keretén belül egy hétre szinte beköltözünk a Benkőbe. A gimnazista fiatalok velünk kezdték a hetet a hétfői áhítaton, ahol Jézus kérdését ízlelgettük: "Nem több-e az élet...?"

A hétfői nap további részét számunkra az építkezés töltötte ki. A középiskolások folyosóján sikerült egy hangulatos kis helyet kialakítani a BeFogadónak, illetve az Arizona nevű, régi fizikaszertárban a "Fülke" elnevezésű imaszoba kialakításának alapjait kezdtük meg. Kedden már folyt a tea és a lelkifröcss a BeFogadóban illetve játékokkal igyekeztünk feldobni a fiatalok hangulatát a szünetekben. A kezdeti visszafogott méricskélés után hamar tömött sorok álltak a kancsók és poharak körül. Kedden sikerült a Fülke utolsó simításait is elvégezni, így lehetőség nyílt az egyéni elcsendesedére is. Délután néhányan maradtak velünk és négy óráig ment a társasjáték party.

Mindeközben a hittanóráikon is feltűntek az SDG-s csapat tagjai, ahol Micimackó és barátai lelki alkatának tanulmányozása közben arra is rátalálhattunk, hogy milyen személyiségtípusba tartozunk. Mindezekhez Pál apostol sorai adták meg a keretet: "Mert a test sem egy tagból áll, hanem sokból. Ha ezt mondaná a láb: „Mivel nem vagyok kéz, nem vagyok a test része”, vajon azért nem a test része-e?" (1 Kor 12,14-15)

Szerdán és csütörtökön hasonlóan jelen voltunk a szünetekben, hittanórákon. Csütörtökön fél háromkor kezdődött tulajdonképpeni ÉletreValó programunk első alkalma. Itt megtudhatta a tizennégy érdeklődő, hogyan kapcsolódnak össze a Mátrix film tablettái és Elizeus próféta imája: "Uram, nyisd meg a szemét, hadd lásson." (2 Kir 6,17)

Mindezzel nem ért véget az ÉletreValó, sőt csak most kezdődik el. Holnap 14:30-kor ismét találkozunk, hogy folytassuk a közös gondolkodást az élet nagy kéréseiről: Ki vagyok én? Hol a helyem? Hogyan éljek? Kit válasszak?

Köszönjük mindazoknak, akik a héten segítségünkre voltak:

az iskola vezetőségének, Mártinak és a tanári karnak, önkénteseinek: Diának, Vilcsinek, Gergőnek,

és a protestáns szakkollégium lakóinak: Zsófinak, Dánielnek, Dénesnek, Márknak, Daninak, Anikónak, Szilvinek, Annának, Biankának és Eszternek.

 

Feliratkozás Comments for "ÉletreValó 1.0" csatornájára