Bibliaismereti verseny

Az SDG Református Diákmozgalom ebben a tanévben is megrendezi a szellemiségéhez hozzátartozó Bibliaismereti versenyt református gimnáziumaink ifjúsága számára. A versenyre 2010. április 17-én kerül sor 9.00 órai kezdettel a Pécsi Református Kollégium Gimnáziumában (7627 Pécs, Engel János u. 15.) Célszerűnek tartjuk, hogy a versenyzők péntek este érkezzenek meg. Köszönet a pécsi gimnázium vezetésének, hogy ingyen biztosítanak szállást a résztvevőknek. Kérjük, hogy hálózsákot hozzanak magukkal. Az étkezést szintén a gimnázium biztosítja. A szombat reggeli: 400,- F/fő; ebéd: 700,- Ft/fő. Csapatonként 1000 Ft a nevezési díj.

A versenyre háromfős csapatok jelentkezését várjuk. Egy iskolából legfeljebb két csapat nevezhet.

A verseny anyaga: Ezsdrás és Nehémiás könyvének tartalmi ismerete az új fordítású Biblia alapján.

A verseny hivatalos része egy írásbeli teszt kitöltéséből (kb. 1,5 óra) áll. Ezt követi egy kötetlenebb és a hivatalos végeredményt nem befolyásoló szóbeli forduló, ahol a lexikai tudáson kívül a versenyzők kreativitására, ötletességére is szükség lesz. Mindkét forduló eredményes szereplői külön-külön nyereményeket kapnak.

Jelentkezési határidő: 2010. április 10.

Jelentkezni lehet e-mailben: sdg.info@gmail.hu;
telefonon Fehér Eszter titkárnál: 06/20 21-50-767.

Pécs 2010-ben Európa kulturális fővárosa. A versenyen kívül szeretnénk néhány programot ajánlani szombat délutánra. Munkácsy Trilógia megtekintés (március végétől a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában, Központ, Széchenyi tér), illetve Cella Septichora ó-keresztyén emlékek. További lehetőségeket itt találhat: http://pecs2010.hu/

Feliratkozás Comments for "Bibliaismereti verseny" csatornájára