Befogad ó a BeFogadó

Az idei Csillagpontunk nem volt híján Isten áldásainak. Ez a lelki ajándékok mellett esőcseppek formájában realizálódott. Ott és akkor persze nem volt mindig ilyen derűs a helyzet. Elázott sátrak, ruhák, "kedvek" - katasztrófahelyzet.
Két évvel ezelőtti megjelenésünk óta Isten úgy felvitte dolgunkat, hogy idén már fedett helyen rendezhettük be a kávéházunkat, ami ezúttal tényleg egészen kávéháznak nézett ki. Volt teraszunk is, fotelekkel, saját készítésű fekete táblákkal, lampionokkal, az udvaron pedig szénabálák és autó kerekek adták a hangulatot. Szóval az idei adottságok kombinációjából (fedett helyiség + sok-sok eső) az következett, hogy valóban egy befogadó helyiséggé válhattunk. Ehhez persze szükség volt tizenhat lelkes önkéntesünk nyitottságára, vidám és szíves kiszolgálására valamint a "mégönkéntesebbek" kisegítőink munkájára, a megnövekedett forgalomban. Esőben a kávé és a tea fogyott inkább, de a "Lelkifröccs" elnevezésű frissítő különlegességünket is sokan keresték.

Köszönet Kis Gyöngyi, platzführernek, aki kezében tartotta és vezette a munkafolyamatokat, segédjeinek Kocsis Rékának és Vég Juditnak, akik egy-egy műszakot vezettek; Önkénteseinknek: Dabi Zsuzsi, Németh Krisztina, Németh Viktória, Varga Viktória, Horváth Bence, Somogyi Márta, Major Anna, Papp Ádám, Legeza Luca, Legeza Fanni, Selmecki Petra, Bikki Boglárka, Lénárd Eszter; és mégönkéntesebb segítőinknek: Sziráki Judit, Kis Biosz, Szűcs M. Eszter és még sokan mások.
Hálásak vagyunk Istennek, hogy létrejöhetett mindez, hogy erőt és türelmet adott a feladatok elvégzéséhez, és szeretet egymás iránt. Jelen helyzetünk és terveink fényében különösen is nagy kegyelem, hogy nem remélt hasznot is realizálhattunk.
Soli Deo Gloria!

A csp honlapján a "napról-napra" című rovatban ezeket írták rólunk:

Szerda 01:38 Még mindig megy a derűs, lányos padlóvikszolás az SDG BeFogadóban - folytatódik a tegnapi özönvíz okozta házibuli-hangulat. A reggeli áhítaton majd megvizsgáljuk, hogy a leányok legények lesznek-e reggel a talpukon. Az étterem előtt pedig egy húszfős, önjelölt dalárda ismerteti meg épp az aludni vágyókkal a magyar népdalkincs általuk is ismert darabjait. A buli tehát folytatódik, a híradás azonban itt véget ér.

Csütörtök 21:47 BeFogadó Kávéház. „Jól érezzük magunkat. Sajnáljuk, hogy rossz az idő, de másrészről mi örülünk is, mert sok embert tudunk befogadni” – nyilatkozta a BeFogadó Kávéház egyik munkatársa Dabi Zsuzsanna. A Kávéház barátságos, meleg, központi hely, a bentalvók kedvence, ahol nagyon finom italokat – pl. vácrátóti házi szörpöket, jeges kávét és „lelki fröccsöt” – lehet kapni. A BeFogadó Kávéház hatalmas nevetések és jó társaságok befogadója!

Itt egy riportot találsz a csillagpontos kávéházakról: http://csillagpont.parokia.hu/hir/mutat/2564/

Feliratkozás Comments for "Befogad ó a BeFogadó" csatornájára