A reménység jegyében 2014. adventjén

Károlyi Klaudia, a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium diákjának beszámolója

 

 
Óriási élményben lehetett részünk a békési SDG csoporttal a hétvégén, december 6–8. között Nagykőrösön, a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom konferenciáján, melynek témája a reménytelenség és a remény volt. Külön élmény volt, hogy különböző helyekről érkező református fiatalokkal ismerkedhettünk meg. A hétvégéről nagyon sok mindent hozunk haza a lelkünkben: új barátokat, tanácsokat, energiát, békét, gondolatokat, és ezáltal az Istennel való erősebb kapcsolat kötelékét, élményeket, remek emlékeket.
A hétvégét pénteken ismerkedős játékokkal nyitottuk meg, a két nap alatt pedig különféle feladatokat hajtottunk végre megadott témákban. Ebben a vezetőség volt nagy segítségünkre, ők segédkeztek az állomásokon. Mindkét nap csoportokra voltunk bontva, és a saját csoportjainkkal jártuk be az állomásokat. Az első nap állomásainak témái a család, párkapcsolat, hivatás, Istennel való kapcsolat voltak. 
Másnap a Lázár feltámasztásáról szóló bibliai történet szereplőinek az érzéseibe, gondolataiban, élethelyzetébe helyezkedhettünk bele különböző feladatok keretében. Az út alatt nagyon sok választ és kérdéseket, gondolatokat is kaptunk. A hallottakat a csoportos beszélgetéseken dolgoztuk fel, este pedig közös áhítaton vettünk részt, amiből mindnyájan tanulságokat sajátíthattunk el. Szombat délután szemináriumokon vehettünk részt. Voltak kézügyességi szemináriumok, ahol nagyszerű munkák is születtek, és lelki beszélgetés jellegű szemináriumok. A közös éneklések, beszélgetések alatt lelki megújulásra volt lehetőségünk. Az együtt való étkezések is jó hangulatban teltek el.
Ezen a hétvégén kicsit más emberekké is születhettünk. Lelki megújulást tapasztalhattunk. Itt végre elcsendesedhettünk az Úrral, meg tudtunk nyugodni, a rohanó világból kiszakadtunk egy kicsit. És ebben a legnagyobb csoda az, hogy ezek a dolgok, érzelmek nem csak addig tartanak, amíg ott vagyunk, hanem az elkövetkezendő időkre is hatnak. Öröm, boldogság és hála, hogy tagja lehetek egy ilyen közösségnek. 
 
 

Reménykedj az Úrban, légy erős és bátor szívű, reménykedj az Úrban!” 

Zsolt. 27,14

 
 
 

 

Kapcsolódó rendezvény: 

Feliratkozás Comments for "A reménység jegyében 2014. adventjén" csatornájára