A reformáció utódmozgalmai a lelkiség tükrében

A lutheri és kálvini reformáció örököseiként elemi érdekünk, hogy az elmúlt ötszáz év protestáns mozgalmainak spirituális hagyatékával számot vessünk, hiszen mai önazonosságunk jó részben e mozgalmak hangsúlyaiból tevődik össze. A sorozatban megnevezzük sajátos ajándékainkat - hogy azokat jobban megbecsülhessük; és beazonosítjuk gyengeségeinket - hogy a növekedés útját hatékonyabban kereshessük. A protestantizmus mozgalmait a következő sorrendben vesszük sorra:

  1. Luther Márton (február 2.) (A címre kattintva meghallgatható az előadás hangfelvétele.)
  2. Kálvin János (február 23.) (A címre kattintva meghallgatható az előadás hangfelvétele.)
  3. Az anabaptisták 
  4. A pietizmus 
  5. A puritanizmus 

VÁLTOZÁS! Márciustól a sorozatot megszakítjuk. Az előadónak, Kovács Endinek tanulmányai befejezése érdekében doktori dolgozatát jelentős mértékben át kell írnia, amire nem számított, és az előtte álló hónapokban figyelmét erre szeretné fordítani. 

Az előadások és az azokhoz kapcsolódó beszélgetések 18.00 órakor kezdődnek.

A helyszín: A Bibliamúzeumhoz kapcsolódó kiállítóterem, Budapest, Ráday u. 28. (megközelítés a Bibliás könyvesbolton keresztül).

Minden gondolkodó érdeklődőt, akár teológiai előképzettséggel, akár anélkül, szeretettel várunk! Az előadások ingyenesek, de a helyszínen 300,-Ft adománnyal hozzá lehet járulni a szervezés költségeihez.

A szervezők: Lelkiségi műhely, Barnabás Csoport, MEKDSZ, és SDG Református Diákmozgalom.

Előadó: Kovács Endre, lelkiségi teológus.

A korábbi Lelkiségi esték hanganyagát itt találod. 

Csatolt fájlok: 

Feliratkozás Comments for "A reformáció utódmozgalmai a lelkiség tükrében" csatornájára