2008. évi zsoltár- és népdaléneklő verseny (frissítve: videók, eredmények)

Az SDG Református Diákmozgalom ebben a tanévben is megrendezi a szellemiségéhez hozzátartozó Zsoltár- és népdaléneklő versenyt református gimnáziumaink ifjúsága számára. A versenyre 2008. március 1-én, szombaton 9.00 órai kezdettel kerül sor Nagykőrösön, a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán (2750 Nagykőrös, Hősök tere 5.).

Ugrás: videók a döntőről; eredmények.

Célszerűnek tartjuk, hogy a versenyzők pénteken este érkezzenek meg. Szállást előzetes jelentkezés után biztosítunk (díj: 1000 Ft/fő). Szombaton reggelire és ebédre hideg élelmet biztosítunk (szendvics, tea). Az étkezés költségeinek fedezésére a helyszínen adományokat köszönettel fogadunk. A verseny előreláthatólag 16.00 óráig tart, így az esti vonattal még haza lehet érni. Szeretettel kérjük, hogy a versenyre 2008. február 25-ig jelentkezzenek a mellékelt jelentkezési lapon (minden jelentkező és kísérő 1-1 lapot szíveskedjen kitölteni).

A verseny anyaga

Zsoltárok: Ez évben - tekintettel a verseny időpontjára - a böjt, bűnbánat, bűnbocsánat témakörök zsoltárainak a megtanulását szeretnénk serkenteni. Ezek énekeskönyvünk 1, 6, 25, 32, 38, 51, 102, 103, 130, 143 énekei.
Az elődöntőben 3 zsoltárt 1-1 verssel, a döntőben pedig csak egy zsoltárt, de azt 3 verssel kell énekelni, olyan módon, hogy a kiválasztott strófák az egész ének gondolatmenetét magukban hordozzák.

Népdalok: Az elődöntőben három énekből álló népdalcsokrot kell előadni (max. 3 percben). A döntőben egy hosszabb népdalt kérünk.

Csoportos verseny: Az egyéni jelentkezők mellett csoportokat is bátorítunk a részvételre. Lehetőség van csak a csoportos versenyre jelentkezni. Aki egyénileg indul a versenyen, az is részt vehet egy csoport tagjaként a csoportos versenyben is. A csoportos versenyen nincs elődöntő, hanem egy fordulós lesz, az egyéni verseny döntőjének szabályai szerint.

Szeretettel hívjuk és várjuk gimnáziumunk énekelni szerető és tudó diákjait.

Életére és munkájára Isten áldását kérve vagyok,

Nagykőrös, 2008. január 29.

őszinte tisztelettel:
Dr. Nagy István
SDG elnök


Videók a döntőről


Eredmények

Egyéni kategória:

1. Varga Violetta, Debrecen
2. Tokár Kata, Tata
2. Anka Péter, Kecskemét
A zsűri külön díjazta: Paár Julianna, Lónyay

Csoportos kategória:

1. Tata
2. Hódmezővásárhely
3. Kunszentmiklós

Gratulálunk a nyerteseknek - és sok szeretettel várjuk őket a nyári táborban!

Feliratkozás Comments for "2008. évi zsoltár- és népdaléneklő verseny (frissítve: videók, eredmények)" csatornájára