Bibliaismereti verseny 2020

Időpont: 

2020. február 28. péntek - 2020. február 29. szombat

XXVI. SDG BIBLIAISMERETI VERSENY

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom az idei tanévben is megrendezi Bibliaismereti versenyét a Kárpát-medencei református középiskolások számára. A versenyre 2020. február 28-29. között kerül sor Kaposváron, a Lorántffy Zsuzsanna Református Iskolában.
 
A versenyre háromfős csapatok jelentkezését várjuk, egy iskolából legfeljebb két csapat jelentkezhet. Az idei versenyünk is kétnapos lesz, az alább található programterv szerint már pénteken délután megkezdjük a versenyzést.
 
Jelentkezési határidő: 2020. február 14. éjfél.
 
Versenykiírás

A versenyre a kárpát-medencei református (vagy egyéb felekezeti) gimnázium református hittanoktatásban részesülő gimnazistáit várjuk. Tehát 9–13. osztályos, egy intézménybe járó diákok jelentkezését várjuk egy csapatban akár többféle évfolyam diákja is szerepelhet. A kreatív verseny pénteken zajlik, míg az írásbeli teszt szombat délelőtt. A két versenyrészt, ahogyan a korábbi években is, külön értékeljük, de a verseny anyaga között nincs különbség a két versenyrészben. Ebből az osztottságból kifolyólag kérjük, hogy minden csapatnál külön jelezzék a jelentkezésnél, hogy mindkét versenyrészen részt kívánnak-e venni. Mindenkit arra bíztatunk, hogy a verseny egészén vegyen részt, de természetesen járható út az is, hogy csak egyik vagy másik felén vesz részt egy csapat.

Ezúttal Józsué könyvének 1-11. illetve 22-24. fejezetei és A bírák könyve a verseny anyaga. A kiírt könyvekből a revideált újfordítású Biblia (RUF2014) alapján készüljenek fel.

A versenyen ezúttal sem csupán a bibliai szöveg, hanem a Kálvin Kiadó által megjelentetett Jubileumi kommentár, a megadott bibliai könyvekhez tartozó bevezető részei is a verseny anyagát képezik. A célunk, hogy a diákok jobban lássák a könyvek hátterét, összefüggéseit és ne csupán a szöveg tartalmára fókuszáljanak. A kommentárból ilyen célzattal tehetünk fel kérdéseket.

Ezenkívül 10 kötelezően megtanulandó igeverset/igeszakaszt is kijelöltünk, ezek a következők (szintén a revideált újfordítású Biblia (RUF2014) alapján):

4Móz 27,18-21; 5Móz 20,3-4; Józs 1,6-9; Józs 22,5b; Józs 24,14-15; Bír 2,1-2a; Róm 2,15-16; 2Tim 2,11-13; 2Tim 4,2; Zsid 11,1-2

A kötelező anyagokat összegyűjtve is közzétesszük, megosztjuk.

A péntek délutáni kreatív verseny ezúttal is egyfajta kalandverseny lesz, ahol a csapatoknak teremről teremre kell megoldaniuk a kiadott feladatokat. A diákok eddigi visszajelzése és értékelése alapján a kalandverseny sokkal nagyobb élményt jelentett számukra, mint a tesztes. Ezért bátorítunk minden csapatot, hogy mindkét versenyrészre nevezzen be. A kalandverseny felépítéséről, szabályairól a honlapunkon olvashatnak bővebben.

 

Kiadott mellékfeladat - VIDEÓZZ!

Készítsetek csapatonként egy maximum 1 perces videót, amelyben valamelyik bíra történetének fontos, jelentőségteljes mozzanatát jelenítitek meg mai környezetben. A stílust rátok bízzuk, legyetek kreatívak, szellemesek! Főleg azért is, mert ennél a feladatnál a csapatok is fogják egymást pontozni (a kalandverseny végén). Ez a kalandverseny egyik mellékfeladata, így az elkészítése nem kötelező, azonban plusz pontokat lehet vele szerezni. Mivel idén is sok csapatra számítunk, így nagyon szigorúan vesszük az 1 perces határt, hiszen a kalandozás végén közösen nézzük végig a beküldött videókat, ennek a résznek is be kell férnie a programba!

A videókat mp4 formátumban küldjétek el az sdg.bibliaismereti@gmail.com címre, legkésőbb 2020. február 24-én éjfélig. FONTOS: a fájlnév a csapatnév legyen (pl.: jozsueharcosai.mp4), az e-mail tárgya pedig a következő: csapatnév_SDG Bibliaismereti verseny 2020 (pl.: Józsué harcosai_SDG Bibliaismereti verseny 2020).

 

A videó beérkezéséről minden esetben válaszímélt küldünk.

 

Tanári programok

Péntek este, a kreatív verseny alatt vallástanári szakmai fórumot tervezünk. A fórum keretén belül lehetőséget szeretnénk biztosítani arra, hogy a résztvevő tanárok megoszthassák egymással tapasztalataikat, kérdéseiket.

 

Helyszínek és megközelíthetőség:

A kaposvári Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola ad otthont a versenynek.

Címe: 7400 Kaposvár, Somssich Pál u. 15.

 

Tervezett program

Péntek

12:00–13:30 Megérkezés, regisztráció

14:00 Megnyitó

15:00–18:00 Kreatív verseny / közben szakmai fórum a tanároknak

19:00 Vacsora

 

Szombat

7:30–8:00 Reggeli

8:30 Regisztráció (azoknak, akik ezen a napon érkeznek)

9:00 Áhítat

9:30–10:30 Írásbeli verseny

12:00 Ebéd

13:00–15:00 Eredményhirdetés

(A programváltozás jogát fenntartjuk.)

 

Érdeklődni az info(kukac)sdg.org.hu e-mail címen vagy telefonon lehet (Kiss Diánál a harminc/8388-196 telefonszámon)

Feliratkozás Comments for "Bibliaismereti verseny 2020" csatornájára