Üzenő 2017-2018

Kedves SDG Tag, Támogató!

Kedves Olvasó!

 

Az „együttműködés” szó rajzolódott ki számomra legerősebben, amikor visszatekintettem erre a két évre.

 

A 2018-as év kezdeti sűrű feladatai között elmaradt az éves beszámolónk megszerkesztése és kiküldése. Idén ezért két évről számolunk be egy füzetben. Az együttműködésnek több szintje volt ebben a két évben. Az első és legfontosabb, ami a küldetésünkben is olvasható: Isten Jézusban közel jött hozzánk, és ez arra indít bennünket, hogy „vele együtt munkálkodjunk…”.

Istennel „együttműködve” igyekszünk munkálkodni a diákok között, az iskolánkban, találkozóinkon és minden tevékenységünkben.

Fontos számunkra, hogy az SDG egy közösség. Szeretünk csapatban dolgozni. Együttműködik az elnökség – régi és új tagokkal –, a tagok, az önkéntesek csapata és az iskolai csoportok. Együttműködési megállapodások születtek egyházkerületekkel, együtt munkálkodtunk a Zsinati Ifjúsági Irodával, iskolákkal, tanárokkal. Kiemelkedik ezek közül a REFISZ-szel együtt kialakított „REkettyés” Középiskolás Pont a 2017-es Csillagponton; a REFISZ-szel és az Ifi Channellel közösen tartott ifjúsági missziós szeminárium a budapesti teológián; a H26 elnevezésű iroda és közösségi tér, melyet 2018 őszén több ifjúsági szervezettel közösen vehettünk birtokba; folyik az együttműködés a tervezett „SDG Ház” előkészületeiben a scargilli és itthoni barátainkkal.

Az idei, 2019-es évben nem csak az elmúlt két évre tekintünk vissza, hanem az újraindulás óta eltett 25 évre is. Hálát adunk az 1921-es elindulás és a 1994-es újraindulás mögött munkáló személyekért, célért és lendületért. Ahogyan egy emberi életben, úgy az SDG életében is volt már sok változás, átalakulás, krízis és növekedés az elmúlt 25 évben. Kíváncsian várjuk, hogyan szövi tovább Isten diákmozgalmuk történetének szálait.

Csatolt fájlok: 

Feliratkozás Comments for "Üzenő 2017-2018" csatornájára