Üzenő 2015

Kedves SDG Tag, Támogató!
Kedves Olvasó!
 
Apósomék fával fűtenek. Náluk kezdtem az utóbbi években beletanulni a fahasogatás művészetébe. Minél nagyobb egy rönk, annál nagyobb kihívás. Egyelőre a kisebbekkel boldogulok, de azok között is akad, amelyikkel meggyűlik az ember baja. Több minden is szükséges ehhez a munkához, de azt hiszem elengedhetetlen a kitartás. Újra és újra nekigyürkőzni, hogy onnan felülről alázuhanva a fejsze feje elvégezze feladatát és utat vágjon a fa szerkezetében.
 
A 2015–2016-os évek fordulóján úgy látom, nagy fák jöttek elénk, melyekkel birkóztunk, és birkózunk azóta is. Tavaly arról írtam, hogy szárba szökkent, növekedésnek indult az SDG munkája. Idén pedig – talán nem meglepő módon – kihívások álltak elénk, melyek megpróbáltak bennünket. Kiemelkedik ezek közül a pénzhiány kihívása, mely megingatta kialakult működésünket. 
 
Kitartás és megerősödés. Ez a két szó legyen előttünk a 2016-os esztendőben is. A kihívások megedzenek, megerősítenek. Vágyunk, hogy ebben az edződésben stabilizálódjon működésünk. Vezérigénk pedig legyen a Timóteusnak írt második levél első verse:
 
Katona Viktor
az SDG elnöke

Csatolt fájlok: 

Feliratkozás Comments for "Üzenő 2015" csatornájára