SDG Adventi csendeshétvége - Beszámoló

Az idei Adventi csendeshétvégéről pápai és miskolci résztvevők is írtak beszámolót.

 

Gotthárd Rebeka, a Pápai Református Gimnázium tanulója így élte meg első SDG-alkalmát:

Iskolánk 14 fős csapata december 14.-én indult útnak Nagykőrösre, a három napos SDG csendes hétvégére, amely a “Bàtran veled járni” nevet kapta az idén.

A majdnem három napos esemény alatt rengeteg új emberrel ismerkedtünk meg, nagyon sokat beszélgettünk velük. Az előadások és a téma feldolgozását a kiscsoportos beszélgetések segítették, ami nekem kifejezetten nagy élmény volt. Több exrefissel is találkozhattunk, például nekem a kiscsoportvezetőm is, valamint az SDG elnöke is refis volt valaha. 

A szemináriumok közül lehetett menni egy függőségekről szóló előadásra, egy cserkészesre, valamint volt chill-sarok és láthatatlan színház, ami számomra nagyon meghatározó és megdöbbentő élmény volt.

Minden reggel volt fél óra csendesség, amit egy kijelölt igeszakasz tanulmányozásával tölthettünk. Esténként közös dicsőítés, áhítat volt, szombat este pedig megnyitotta kapuit a Befogadó-teaház, ahol mézeskalácssütésen és forrócsoki készítésen lehetett részt venni. Vasárnap délelőtt pedig úrvacsorás istentisztelettel zártuk az alkalmat.

Ez volt sokunknak az első SDG-alkalma, de szerintem egyikünknek sem az utolsó. Én személy szerint nagyon féltem elmenni, és az első nap kívülállónak éreztem magam, de hamar egy csodálatos közösség tagjává váltam, közelebb kerültem Istenhez és önmagamhoz is.

Az alábbi beszámolót a miskolci Lévay József Református Gimnázum tanulói: Veres Dominika, Tresánszki Ágota Melinda, Domahidi Ágnes írták.

 

A hétvégén SDG konferencián volt lehetőségünk részt venni, melynek fő témájául a "Bátran Istennel járni" szolgált.

Első nap ismerkedős játékok keretében megismerhettük egymást, majd a kiscsoportunk tagjait. Esti áhítat után, amit Sinkovicz Richárd tartott, részt vehettünk dicsőítésen vagy akár imasétán is. A hétvége folyamán angyalkázásra is volt lehetőség, ezzel is szebbé téve egymás napját.

A második napon reggeli csendességgel kezdtünk. Délelőtt folyamán Bedekovics Péter tartott előadást, ami után kiscsoportos foglalkozásra mentünk. A havazásnak köszönhetően egy hócsatát is sikerült összehoznunk.

Délután szemináriumokra mehettünk. Választani a következő négy közül lehetett: Horváthy Petra: Szenvedélyeink és a lelkiség, Bedekovics Péter: Cserkész-lelkész, Moldován Krisztina: Láthatatlan színház és Tolnay Ráhel: Chill-sarok. Este pedig BeFogadó teaház volt és szabad program. Kártyázhattunk (amit mi nagyon élveztünk), lehetett társasozni, énekelni, forró csokizni vagy éppen mézeskalácsot készíteni. 

Az utolsó napon a hét témájáról hallhattunk összefoglalóan egy igehirdetést, amit Katona Viktor tartott. Úrvacsoráztunk, majd ebéd után búcsúzkodtunk. Nagyon jól sikerült ez a hétvége. Bár sok helyről érkeztünk, nem lehetett észrevenni a csapat közvetlenségének és nyíltságának köszönhetően. Jó lehetőség (volt) kiszakadni a zsúfolt hétköznapokból, nevetni, pihenni, elgondolkodni.

 

 

Kapcsolódó rendezvény: 

Feliratkozás Comments for "SDG Adventi csendeshétvége - Beszámoló" csatornájára