ÉletreValó Műhely - 2016. ősz

ÉletreValó Műhely – Vezetőképző

2016. szeptember 30 és október 2. között került megrendezésre az őszi félév ÉletreValó Műhelye a Károli Gáspár Református Egyetem Nagykőrösi Kollégiumában. Ez a műhely arra hivatott, hogy egybegyűjtse, azokat a lelkes középiskolásokat, akik a saját gimnáziumaikban szeretnék közösségben megélni a hitüket. A 2016/2017-es év őszi műhelyére 10 iskolából 18 diák érkezett.

„Az ottlétet is nagyon élveztük. Rengeteg lelki feltöltődést kaptunk az áhítatok, az imaséta és a csoportos beszélgetések során.” – írja Veres Dominika, aki a miskolci Lévay József Református Gimnáziumból érkezett harmad magával.

A fiatalok itt teret és bátorítást kapnak a közös együtt gondolkodásra, tervezgetésre, azt remélve, hogy úgy tudnak hazamenni, hogy a megfogalmazott vágyakat, terveket otthon, a saját környezetükben meg tudják majd valósítani. Célunk, hogy tapasztalati úton adjuk át nekik azokat a módszereket, amivel ők is vezethetnek egy-egy közösségi alkalmat, beszélgetést.

„Megtanulhattuk, alapokat kaptunk ahhoz, hogy hogyan is lehet eredményesen vezetni egy keresztény fiatalokból álló csoportot, közösséget. A legjobb az egészben az volt, hogy miközben a közösségről beszélgettünk, mi is egy közösséggé váltunk. Így „szemtanúi” lehettünk annak, amiről tanultunk. Boldogan, lelkileg feltöltődve, tervekkel, célokkal, élményekkel telve érkeztünk haza hálával a szívünkben.” – írja Veres Dominika.

Az SDG-nek és a diákoknak közös vágya, hogy a református gimnáziumainkban legyenek olyan közösségek, alkalmak, ahol nyíltan lehet beszélgetni hitkérdésekről, életkérdésekről, ahol szabadon lehet énekelni és ahol lehet egymásért imádkozni és egymást segítve lehet közelebb kerülni Istenhez.

„Ha a hétvégét egy pár mondatban szeretném összefoglalni, akkor azt mondanám, hogy megértettem, hogy valójában mit is jelent a közösség. A sok közös munkával és beszélgetéssel rájöttem, hogy egy közösségbe mindenki ugyanolyan fontos, hisz mindenkinek megvan a feladata és a része.” – írja Tisza Péter a Pécsi Református Gimnázium tanulója.

,, Ti magatok is, mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá” (1Pt. 2:5)

Feliratkozás Comments for "ÉletreValó Műhely - 2016. ősz" csatornájára